Politika
23 Eyl 2022 14:38 Son Güncelleme: 23 Eyl 2022 14:40

Erdoğan’la ilgili olay altılı masa iddiası! ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanırsa…’

Eski AK Parti Milletvekili Emin Şirin, ekim ayında gerçekleşecek 6’lı masa toplantısından, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak çıkması halinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararı alabileceğini iddia etti.

Radyo Sputnik’te yayınlanan İsmet Özçelik’le Ankara Farkı programına eski AK Parti Milletvekili Emin Şirin konuk olarak katıldı. Şirin programda, iktidar ve muhalefette yaşanan hareketliliği, Türkiye ekonomisini ve Türkiye’deki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Erken seçim ihtimalinin hangi olayların sonucunda gerçekleşebileceğini yorumlayan Şirin, “Örneğin Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ilan edilirse Tayyip Erdoğan katiyen vazgeçmesinler diye erken seçim kararı alabilir. Veya Rusya Kıbrıs’ı tanırsa bu Türkiye’de iç politikada 4-5 puan fark eder. Böyle çok önemli bazı gelişmeler olursa iktidar da erken seçimi isteyebilir. Ama benim gördüğüm kadarıyla iktidar kanadı ekonomideki sıkıntıların yılbaşından sonra azalmaya başlayacağını ümit ettiği için seçimi Mayıs-Haziran ayında yapmayı daha makul görüyor gibi görünüyor” şeklinde konuştu.