Politika
15 Mayıs 2023 11:15 Son Güncelleme: 15 Mayıs 2023 19:03

Erdoğan’la ilgili bomba ‘seçim sonucu’ kulisi! ‘Muhalefet sakinleşince açıklanacak…’

Seçim sonuçlarıyla ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Siyasi kulislerde konuşulduğu öne sürülen iddiaya göre muhalefet önce ikinci tura razı edilecek, sakinleşme sağlanınca da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı oylarıyla kazandığı açıklanacak.

Dün Türkiye sandık başına gitti. 54 milyon vatandaş oy kullandı. Bu oyların yaklaşık 53 milyonu geçerli sayıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelindeki sandıklardan aldığı 26 milyon 685 bin oy ile oyların yüzde 49,35'ini aldı ve birinci sıraya oturdu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise, 24 milyon 331 bin oy ile yüzde 45 oy aldı.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, anketlerde gösterilenin çok daha üstünde oy almayı başardı. 2 milyon 820 bin oy alan Sinan Oğan'ın aldığı oy oranı yüzde 5,21 olarak açıklandı. Ancak bu sonuçlara yurtdışı oyları dahil değildi…

İKİNCİ TURA KALDIĞI BELİRTİLDİ ANCAK…

Medya mensupları, sunucular ve muhalefet partisi liderleri, seçimin ikinci tura kaldığını öne sürdü.

OdaTV’deki habere göre siyasi kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi ilk turdan yurtdışı oylarıyla kazandığını konuşuluyor. Açıklama yapmamasının sebebi ise muhalefeti sakinleştirmek olduğu öne sürülüyor.

Siyasi kulisler, muhalefetin önce ikinci tura razı edileceği, yurtdışı oyları açıklanınca Erdoğan'ın yüzde 50,03 ile kazanacağını konuşuyor.