Gündem
22 Eki 2020 13:53 Son Güncelleme: 22 Eki 2020 14:17

Erdoğan'ın yaveri hakkında flaş gelişme

15 Temmuz davasında Cumhurbaşkanlığı eski başyaveri Ali Yazıcı'ya verilen 18 yıllık ceza Yargıtay'ın itirazıyla müebbet hapse çevrildi. Yazıcı'nın suikast girişiminin asıl faillerinden olduğu hükmüne varıldı.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin davanın gerekçeli kararında, eski başyaver Ali Yazıcı’nın ‘olayın asli faili’ olduğu belirtildi. Davada 18 yıl hüküm giyen Yazıcı’nın cezası Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından ‘cezanın az olması’ nedeniyle bozuldu. Yeniden yargılamada daha önce ‘suikasta yardım’ gerekçesi ile 18 yıl hapis cezası verilen Yazıcı’nın olayın asli faili olduğu hükmedildi ve cezası müebbet hapse çevrildi.

Yeni Şafak’tan M. Sait Özkan’ın haberine göre; Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli karara göre, ‘Cumhurbaşkanına suikast’ suçunun planlama, hazırlık ve organizasyonu içinde yer alan Yazıcı’nın suikast için yapılan iş bölümünde yer aldı.

PLANINI DEĞİŞTİRTTİ

Cumhurbaşkanı’nın kaldığı yeri kesin biçimde tespit edip Ankara’dan suikast eylemini gerçekleştirecek timin hareket noktası olan İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü’ne geldi. Bu bilgiyi suikast timine ulaştırdı ve tim, bu bilgi doğrultusunda eylem planını değiştirdi. Yazıcı bu şekilde eylemin başarıya ulaşması bakımından etkin rol alarak, Cumhurbaşkanına suikast suçuna asli fail olarak katıldı.