Gündem
01 Mayıs 2022 10:17 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2022 10:25

Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinde ‘fetih' detayı! Oda numarası dikkatten kaçmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyaretini tamamlayarak ülkeye döndü.

İki ülke arasında 2018'den bu yana en ciddi krizlerden birinin çıkmasına yol açan Cemal Kaşıkçı davasının Riyad'a devredilmesinin ardından iki günlük Suudi Arabistan ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş esnasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ziyaretinde kaldığı odanın 1453 numaralı olması dikkat çeken Erdoğan, konuya ilişkin "Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gazeteci tarafından "Bu ziyaretle ilgili şöyle bir şey dikkatimi çekti; sizin Suudi Arabistan'da kaldığınız odanın numarası 1453'tü. Yani artık biz olmadan olmuyor. Onlar da bunun farkında mı acaba?" diye soruldu. 

"TARİHİN İZİNİ KAYBEDERSENİZ SİZ DE KAYBOLURSUNUZ"
Eğer bilerek yapıldıysa bu hareketin zarif olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Oda numarasını o mesajı düşünerek yapmışlarsa tevafuk olmuştur. İnşallah biz ecdadımızın yolunda aynı kararlılıkla gidebiliriz, onların elde ettikleri başarıları biz de aynı şekilde elde edebiliriz. Tabii tarihin izini sürdüğünüz sürece başarıya ulaşırsınız. Ama tarihin izini kaybederseniz siz de kaybolursunuz. Biz şu anda bu izi sürmeye devam ediyoruz ve ilham kaynağımız orası. Oradan aldığımız ilhamla da yolumuza devam ediyoruz.”