Gündem
28 Mar 2014 11:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Erdoğan'ın sesi dünya basınına haber oldu!

Başbakan Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle kısılan sesi İngiliz BBC televizyonuna da haber oldu.

BBC'nin sosyal medya bölümünün dünyadaki güncel olayları ele alarak hazırladığı BBCtrending adlı sayfasında dün Başbakan Erdoğan'ın seçimler öncesi yoğun programı nedeniyle kısılan sesi konu edildi.

Türkiye'nin Başbakan'ın oldukça 'tiz ve cızırtılı' çıkan ses tonu hakkında şakalar ürettiğini belirten yazı, sosyal medyada konu ile ilgili yapılan hicivlerden ve en popüler tweet'lerden örnekler verdi.

Yazıda 'Twitter'da #Helyumlobisi adıyla yeni bir tweet başlığı açıldı. Eleştirenler Başbakan'ın düşmanları için lobi gruplarını suçlamaya yatkın olduğunu söylüyor. Bu yazıyı hazırlarken bile bu başlık altında 21 binden fazla tweet atıldı' ifadeleri yer aldı.

Twitter'ın Türkiye'de engelli olmasına karşın aralarında siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kullanıcının sunucu bağlantılarını değiştirererek yasağı deldiğine dikkat çeken yazıda, Türkiye'de video paylaşım sitesi Youtube'un da engellendiği #YouTubeisBlockedinTurkey ( Youtube Türkiye'de engellendi ) başlığının Twitter'de yaygın bir şekilde kullanıldığı belirtildi.