Polemik & Kulis
19 Mar 2022 08:44 Son Güncelleme: 19 Mar 2022 08:45

Erdoğan’ın ‘seçim yasası planı’ ortaya çıktı! ‘Taviz vermeye hazırlar, ancak…’

Bugün kaleme aldığı yazısında yeni seçim kanunu ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Ahmet Takan, kulislerden edindiği bir bilgiyi de köşesinden aktardı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hodri meydan” restleşmesine yelken açtığını söyledi.

“Millet İttifakı’nın büyük paydaşlarının erken zafer sarhoşluğuna girdiğinin çok iyi farkında… Dezavantajlarını, avantajlara çevirebilmek için yeni oyunlar kuruyor” diye yazan Ahmet Takan, Erdoğan’ın AK Parti il başkanları ile gerçekleştirdiği toplantısında, MHP ile çıkardıkları seçim yasası düzenlemesinden bahsederken CHP’li milletvekillerine tuzluk benzetmesi yaptığı konuşmasını hatırlattığı bugünkü yazısında edindiği kulis bilgileri aktardı.

“Saray kaynaklarından edindiğim bilgiler göre, teklifin komisyon ve genel kurulda görüşülmesi aşamasında muhalefet ile arka kapı diplomasisi yürütülecek, sıkı pazarlıklar yürütülecek” diyen Ahmet Takan devamında da şunları kaydetti:

“Kaynağım, ‘Teklif üzerinde görüşmeler yapılırken muhalefetin istekleri doğrultusunda tavizler vermeye hazırız. Mesela, seçim barajının daha da aşağı düşürülmesi gibi’ dedi. Peki, verilecek tavizler karşılığında muhalefetten ne talep edilecek?.. Şimdi sıkı durun!.. ‘Tayyip Erdoğan’ın 3’ncü kez Cumhurbaşkanlığına aday olması konusunda tartışmaların ortadan kaldırılması ve bu konuda her türlü yasal düzenlemelerin yapılması.’

Bununla beraber, Erdoğan’dan ‘buyurun erken seçime’ resti gelir mi?..  Yanıt; olasılıklar içinde… Tayyip Erdoğan’a ‘çık karşıma’ resti çeken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönüş yapamayacağını sanıyorum. O zaman, sarayın tavizleri ile yeni hal alacak seçim kanunu, bu kanunun -1 yıl engelinin aşılarak- uygulanması ve Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması konusunda yapılması gereken anayasal değişikliklerin de kolayca Meclis’ten geçebileceği ortada. Dur bakalım ne olacak!..”

Yazının tamamı için tıklayın!