Gündem
23 Eyl 2014 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:45

Erdoğan'ın saçının teline Ciner'den bedava topçu!

"Paralel operasyonu"yla gözaltına alınan polislerin hazırladığı rüşvet ve yolsuzluk dosyaları, paralel soruşturmaya ek dosya olarak girdi.

BirGün'ün haberine göre; “Alo Fatih” skandalı ile gündeme gelen Fatih Saraç ile Recep Tayyip Erdoğan ve Turgay Ciner arasında geçen konuşmalar çok konuşulacak. Bu fezleke, savcının operasyonu yüzünden dava dosyasına girdiği için yasallık kazandı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kasımpaşaspor Yönetim Kurulu üyesi Turgay Ciner'den Özer Hurmacı'yı Çaykur Rize'ye bedelsiz istiyor. Erdoğan bu talebini Ciner'in kendisine değil Fatih Saraç'a bildiriyor. Ciner'i arayan Saraç, teklifi ilettiğinde Ciner önce, “yok anasının a.ı diyor, fakat daha sonra “Onun saçının teline tüm takımı feda ederim” diyor. Saç teli meselesini duyup mutlu olan Erdoğan bu kez daha fazla futbolcu istiyor. Ciner yine “anasının a...” diyor.

23 Kasım 2013'te 2456486050 numaralı tapeye göre Fatih Saraç ile Erdoğan arasında şu konuşma geçiyor:

RTE: Şimdi ben şey için aradım bu Özer vardı ya sizde Özer Hurmacı.
FS: Evet
RTE: hani satıyorsunuz.
FS: Onu şey çıkardılar şey sebebiyle bi zenciler zenci menci deyip hakaret etmiş yani disiplinsizlik bazı şeyler var onu dışarı çıkardılar.
RTE: Disiplinsizlik filan falan neyse şimdi Zafer'le bizim arkadaşlar konuşmuşlar Rize
FS: Rize'den
RTE: Tamam mı
FS: Hım
RTE: Zafer biraz kalkmış para mara istemiş sen patronunla konuş şöyle para mara istemesinler çocuğu serbest bıraksın da Rizespor onu şey yapalım.
FS: İletirim efendim.

Aynı gün Fatih Saraç, patronu Turgay Ciner'i arıyor ve talebi iletiyor. 2456555530 nolu tapeye göre Ciner önce şunları söylüyor: “Biz normalde böyle taleplere anasının a... diyoruz şimdi centilmenlikle hamamın önü deyim yani hiç.”
Fatih Saraç ısrar edince Turgay Ciner şu cümleyi kuruyor: “Benim abimin emri olur. Ne deyim ben şimdi. O da haklı. Sen şimdi sen şimdi söyle emri bile olmaz yani o küçük böyle kaşının tek saçı okey demektir. Öyle söylüyor de...”

“PEK SAÇI DA KALMADI AMA...”

Sonraki konuşma şöyle:

TC: Kaşının tek teline yüz tanesini veririz yani istiyorsa takımı olduğu gibi transfer edelim orda.
FS: Tamam peki abi söylüyorum aynen böyle aynen böyle söylüyorum.
TC: Ama böyle söyle ee emri bile olmaz yani saçının tek teli anladın mı?
FS: tamam
TC: Pek saçı da kalmadı ama
FS: Tamam söylüyorum şimdi
TC: Bir yanında da anasının a.ını da söyle yani
FS: Abi oraya dur dur bismillah evet ya öldük öldük dirildik ya vallahi billahi hayatımda böyle heyecanlanmamıştım.
Bu konuşma üzerine Fatih Saraç, Erdoğan'ı arayıp müjde veriyor. Fakat Erdoğan “saçının teline tüm takımı feda ederim” laflarıyla coşup başka futbolcular da istiyor. Erdoğan, “Rıza hoca talebi olursa başka da isteriz” diyor.
Fatih Saraç, Erdoğan'la bu görüşmesini Turgay Ciner'e şöyle aktarıyor:
FS: Vallahi bir havaya girdi allaaah aynen şöyle efendim dedim Turgay bey konuştum dedim abi dedim eee dedi diyor ki dedim böyle şimdi dur diyor ki dedim ki onun bir kaşına takımı feda ederim ne emrederse o olur lafımı olur diyor dedim öyle mi dedi dedi öyle dedi efendi yaaa tamam dedi şimdi bende bende Turgay'a çok teşekkür et dedi bu iş bitti biliyoruz dimi dedi bitti efendim dedim durdu şimdi devamı var ama ben bütün takımı feda ederim başka var mı orada dedi işe yarayan oyuncu
TC: Anasının a. yanişimdi anasının a.yani şimdi anasının (gülüyor)
FS: Dedim ki dedim ki efendim zaten 18 kişi zaten yabancımız da az falan filan bizde dedim aşağıda genç çocukları bile 18 alıyoruz öyle gidiyoruz dedim ondan sonra Turgay'a teşekkür et dedi sağ olasın
TC: Tamam sonra deseysin anasının a. diyor diye söyleseydin
FS: Abi onu demedim ama Allah inandırsın o bütün takımı feda ederim lafı var ya az kaldı birden fazlaya gidiyorduk hemen orayı toparladık yani
TC: Tamam iyi oldu
FS: Bildiğin gibi değil yani...

***

Özer, Rize’ye gitmek istemedi

O günlerde Kasımpaşaspor’da siyahi futbolcu ile arasında geçen bir diyologdan ötürü Özer Hurmacı kadro dışı kalmıştı. Kasımpaşa Başkanı, “Henüz, Özer ile ilgili kimseyle görüşmedik. Çaykur Rizespor ve Torku Konyaspor’un ilgilendiğini biliyoruz. Özer Hurmacı bizde kadro dışı kalan bir futbolcu ve bu transfer döneminde mutlaka bir takıma satacağız. Trabzonspor’un ilgilendiğini basından duyuyoruz. Özer, Trabzonlu olduğu için tercihi bu kulüpten yana olabilir” ifadelerini kullamıştı. Kulüp Özer’i Rize’ye bedelsiz vermek istese bile Özer, Çaykur Rizespor’a gitmek istemedi ve Trabzon’a gitti.