Gündem
15 Tem 2014 18:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:27

Erdoğan'ın reklamcısı TRT'yi dolandırdı mı?

TRT Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında çıkan, "TRT'nin Arter Reklam Ajansı tarafından dolandırıldığı" iddialarını yalanladı.

İşte TRT'den yapılan açıklama:
.
TRT Kurumu, Radyo ve Televizyon mecralarındaki reklam sürelerinin pazarlanmasını, 2009 yılından itibaren 3'er yıllık periyodlar halinde kurum dışı firmalara ihale yöntemi ile satmaktadır.
İlk ihale 2009 yılında gerçekleşmiştir ve söz konusu ihaleyi 3 yıllık bir dönem için VERİTAS MEDYA A.Ş kazanmıştır. Bu firma daha sonra isim değişikliğine giderek, AKDENİZ MEDYA VE REKLAM HİZMETLERİ A.Ş adını almıştır.
İkinci ihale ise 2012 yılında yapılmıştır ve bu ihaleyi de 3 yıllığına SATIŞ OFİSİ MEDYA PAZARLAMA A.Ş. kazanmıştır.
Arter Reklam Ajansı firması, "Reklam Sürelerinin Satışına dair" ihalelerimize katılmamış olup, üzerinde kalmış herhangi bir reklam ihalesi de bulunmamaktadır. 
2012 yılında yapılan ikinci ihaleden günümüze kadar, firma kurumumuza sözleşmede yer alan ödeme taahhütlerini tamamen yerine getirerek; Kasım 2012 ila Temmuz 2014 tarihleri arasındaki 18 aylık dönemde, gerekli ödemeyi yapmış olup, 2014 Haziran ayının mahsuplaşması da devam etmektedir. Bu süreç içerisinde, firmanın sözleşmeye esas olarak, Kurumumuza herhangi bir borcu bulunmamaktadır.
AKDENİZ MEDYA SATIŞ VE PAZARLAMA EVİ SAN. TİC. A.Ş. ile Kurumumuz arasında imzalanan reklam sürelerinin satışına dair sözleşmenin ilgili maddeleri gereğince firmanın sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesine dayanarak sözleşme feshedilmiştir. Bu hususda firma ile dava süreci devam etmektedir.
Konu ile ilgili Soru Önergesinde yeralan sorular da aynı şekilde cevaplandırılmıştır.
Yazıda adı geçen Erol OLÇOK ve ARTER reklam ile Kurumumuz reklam mecralarının pazarlaması ve satışı, sponsorluk veya Barter olarak da son 7 yıl içersinde herhangi bir ticari ilişkisi bulunmamaktadır.
TRT kurumuna yöneltilen bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildiririz.
Bilgilerinize


TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ