Medya
03 Haz 2021 20:13 Son Güncelleme: 03 Haz 2021 20:18

Erdoğan’ın katıldığı yayın 'canlı' değil miydi? ‘Hepsi ayakta uyuyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı TRT yayını ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Çankaya Köşkü’nde yapılan yayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duran saatin 9’u 5 geçeyi göstermesi ve camlardan gün ışığı gibi ışığın yansıması, ‘’Yayın canlı değil’’ tartışmalarına neden oldu.

TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, Sözcü yazarı Emin Çölaşan’ın yazısını Twitter’dan paylaşarak, ‘’Erdoğan’ın katıldığı yayın ‘canlı’ değil’’ iddialarına yanıt verdi.

Bostan, ‘’E. Çölaşan çok tuhaf bir yazı yazmış. TRT’deki Cumhurbaşkanı yayınının canlı olmadığını iddia etmiş. İrrasyonel iddialar karşısında insan ne diyeceğini bilemiyor ama yanıtlayayım: Program canlıydı. Pencereden gelen gün ışığı değil dış mekan aydınlatmasıydı.’’ ifadelerini kullandı.

‘’HEPSİ AYAKTA UYUYOR’’

Bostan’ın dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soru soranlar arasında yer alan Daily Sabah yazarı Merve Şebnem Oruç da Twitter’dan yaptığı paylaşımla yayının canlı olmadığını iddia edenlere tepki gösterdi.

Oruç, ‘’Şaka sandım değilmiş. Ciddi ciddi TRT yayını banttı diyorlar! “Atam sen kalk ben yatam” demekte haklılar; zira hepsi ayakta uyuyor. Sadece Çankaya’da değil, örneğin Dolmabahçe’de de 09:05’te, yani Atatürk’ün ölüm saatinde durdurulmuş antika saatler olduğunu bile bilmiyorlar.’’ dedi.