Politika
25 Oca 2023 11:18 Son Güncelleme: 25 Oca 2023 11:18

Erdoğan’ın ‘gizli anketteki’ oy oranı ortaya çıktı! ‘Sonuçlar bana geldi’ diyerek duyurdu…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi” dedi ve Erdoğan'ın oyunu açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevaplarken dikkat çeken iddialarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimde tekrar aday olmasını istediklerini belirten Tuncay Özkan, "Aday olsun ki siyaseten yenilmek neymiş, bir toplum bir zorbayı bir otokratı nasıl demokratik yollarla değiştirirmiş anlasın. Onun için aday olmamak hali kurtuluş halidir" dedi.

BU ANKETE GERÇEKTEN İNANDI MI?

CHP'li Tuncay Özkan, anketlerle ilgili de ilginç bir iddiada bulundu. "Dün bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 26 gözüküyordu" iddiasında bulunan Tuncay Özkan, "Bazı direnç oyu vardı yüzde 29'da görünüyordu. Neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır. Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı var. En yıpranmış isim Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullandı.

ANKETLERDEKİ MANİPÜLATİF KISIMLARI ÇIKARIYORUZ

Anketlerdeki 'manüpilatif' kısmı çıkardıklarını söyleyen Özkan, "Seçim çevrelerinde yapılan anketler ve bu anketlerin aylık değişimleri bize standart sapmaların dışında değişimleri gösteriyor. Biz bunların tamamen ortalamasını alarak sadeleştiriyoruz. Manüpilatif kısmını ayıkladığımızda toplum bir karar vermiş görünüyor. 14 Mayıs'tan sonra Türkiye bir restorasyon ve yeniden kalkınma dönemine girecek" diye ekledi..