Gündem
18 Kas 2021 08:09 Son Güncelleme: 18 Kas 2021 11:11

Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çekmişlerdi! İsrailli çiftle ilgili yeni gelişme

Üsküdar'daki Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanan İsrail uyruklu çift serbest bırakıldı. Çift, ülkelerine döndü.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri için gözaltına alınan İsrailli çift bu sabah ülkelerine döndü.

Yetkililerden yapılan açıklamada, “Oaknin çiftine hoşgeldin derken, işbirliği için Türkiye Cumhuriyeti devlet başkanı ve hükümetine teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Natali ve Mordi Oaknin çifti, İstanbul'da gittikleri Çamlıca Kulesi'nden görünen Erdoğan'ın evinin fotoğraflarını çekmiş ve fotoğraf çeken bir başka kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı. 'Casus' oldukları iddiasıyla tutuklanan çift için İsrailli yetkililer devreye girerek serbest bırakılmaları için görüşmeler yürütmüşlerdi.

Türkiye'de tutuklanan çift için İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog, İsrail Başbakanı Naftali Benet, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid seferber olmuştu.