Politika
19 Nis 2023 12:21 Son Güncelleme: 19 Nis 2023 12:25

Erdoğan'ın eski metin yazarı Ünal'dan AK Parti'ye uyarı! "Seçimin kaderini belirleyecek olan..."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı, Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, AKP'ye, "Erdoğan ve partisinin yoğunlaşması gereken alan hiç şüphesiz tencere" uyarısını yaptı.

Ünal, yazısında, "Millet, zorunlu olmadığı müddetçe, önündeki seçeneğin yalnızca 2 olmasını arzu etmez. 'Hem güvenliğimi sağla, hem de tencerem kaynasın', 'hem bağımsız olayım, hem de karnım doysun' der. Gerektiğinde canını feda ettiği için de millet, bu çok seçenekli arzusunda son derece haklıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye 21 yıldır işte bunu başarıyor. Hem istikrarla büyüyen ekonomi sayesinde refah artıyor, tencere kaynıyor; hem de güvenlik konusunda geçmişin hayallerini dahi aşan hedeflere, seviyelere ulaşılıyor. Türkiye kendi uçaklarını, İHA ve SİHA’larını, helikopterlerini, tanklarını, piyade tüfeklerini, füzelerini, her türden mühimmatını, gemilerini, dünyanın ilk ve tek SİHA gemisini tasarlıyor, inşa ediyor ve güvenliğimizin hizmetine sunuyor. 20 yıl önce, 'Türkiye kendi uçağını, kendi savaş gemisini yapacak' denildiğinde çoğunluğun buna inanacak mecali yoktu. Bugün, Erdoğan sayesinde hayaller gerçek oldu" dedi. 

Ünal, şu ifadeleri kullandı: 

"Ancak benim bu yazıdaki amacım savunma sanayiindeki muhteşem gelişmeleri övmek değil. O başarılar zaten benim övgüme de muhtaç değil. En azılı Erdoğan muhalifleri dahi, savunma sanayiindeki başarılar karşısında hayranlık duyuyor ve hatta kimileri bu hayranlıklarını açıktan dile de getiriyorlar. Benim bu yazıdaki amacım samimi bir uyarıda bulunmak. Başta da söyledim ya: Millet, hem kendi ürettiği uçakla, otomobille, gemiyle gurur duymak ister, hem de tenceresini kaynar görmek ister. Güvende olduğunu bildiği kadar yarın karnının doyacağını da bilmek ister. Sadece gemiyle de olmaz, sadece tencereyle de olmaz; millet ikisini aynı anda ister.

14 Mayıs seçimlerine 1 aydan daha az süre kaldı ve güvenlik konusunda artık milletin zihni oldukça net: Erdoğan demek, güvenlik demek. Muhalefet söz konusu olduğunda ise bunun tam tersi: Kılıçdaroğlu demek, güvenlik konusunda ciddi soru işareti demek… Yani güvenlik konusu tamam. Orada milletin tercihi net. Orada milletin kafası rahat. Öyleyse, seçime az bir süre kalmışken, Erdoğan ve AK Parti’nin asıl yoğunlaşması gereken alan hiç şüphesiz tenceredir."