Medya
31 Mayıs 2017 13:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:43

Erdoğan'ın eski danışmanı Yeni Şafak yazarı uyardı: Tehlike büyük Cumhurbaşkanı yargılanabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, “Cumhurbaşkanı'nın yargılanma yolunu açar. Tehlike büyük yani” uyarısı yaptı.

Kemal Öztürk, Yeni Şafak gazetesindeki “Siyasete giden yol değişti” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’deki dünkü AKP grubundaki konuşmasını hatırlatarak şu değerlendirmeleri yaptı: “Dün katıldığı ilk grup toplantısında teşkilatlarda bir metal yorgunluğu olduğunu, illerde ciddi değişim olacağını açık açık söyledi Erdoğan. Demek ki sorunun parti merkezinde daha az, taşrada daha çok olduğunu düşünüyor. Zira partiyi yönetecek MYK'da çok ciddi bir değişim yapmadı. Referandumda il teşkilatları ve belediye başkanlarının yeterince çalışmadığı yönündeki kanaat, Ankara'da daha baskın demek ki. Şimdi önümüzdeki günlerde yapılacak il kongrelerine çevrildi gözler. Burada dikkat kesilelim. AK Parti'nin son Anayasa değişikliği ile siyasi geleceğini nasıl tehlikeye soktuğunu anlatmaya çalışayım. Zira yapılacak her değişiklik 2019 seçimlerini etkileyecek.”

“CUMHURBAŞKANI'NIN YARGILANMA YOLUNU AÇAR”

Yeni sistemde artık “istikrar için oylar bölünmesin”, “koalisyon olmasın, bir partiye oy verelim” tezlerinin tamamen ortadan kalktığını söyleyen Kemal Öztürk şunları yazdı:

“İnsanlar Erdoğan aşkı nedeniyle AK Parti'ye oy vermek zorunda da hissetmeyecek kendisini.

Zira oyu ikiye ayrıldı. Birini Erdoğan'a verecek, o kesin. Diğerini ise, yani milletvekili seçen oyunu, şehrine en iyi hizmeti yapacağını düşündüğü, başka partiden de olsa kalitesine, duruşuna, özelliklerine güvendiği başka birine verecek. İşte bu nedenle siyasete giden yol tamamen değişti.

Kimse millete rağmen, onun istemediği adaylarla artık sandığa gidemeyecek.

Bu şu demektir: Siyasete giden yol değişti artık. Hem de çok keskin bir virajla değiştiğini bir iki seçim sonra göreceğiz hepimiz. Öyle teşkilatlardaki ekiplerin, Ankara bağlantılarının istedikleri kişilerle kimse seçmenin karşısına çıkamaz. Çıkarsa millet başkasını tercih eder, parlamentoda çoğunluğu kaybeder. Bu da hükümetin çalışmalarını bloke eder, Cumhurbaşkanı'nın yargılanma yolunu açar. Tehlike büyük yani.”