Medya
30 Kas 2019 10:15 Son Güncelleme: 30 Kas 2019 10:31

Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki'den iktidara 'Alevi' tepkisi: Hadi canım, külahıma anlatın

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü köşesinde İzmir'de Alevi bir ailenin kapısına yazılan 'Defol Alevi" yazısı üzerinden iktidarı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü köşesinde İzmir'de Alevi bir ailenin kapısına yazılan 'Defol Alevi" yazısı üzerinden iktidarı eleştirdi. Ailenin CHP'li belediye ile yaşadıkları bir tartışmanın ardından bu olayın yaşandığına dikkati çekmesi üzerine iktidarın konunun üzerine düştüğünü söyleyen Beki, "Hadi canım, külahıma anlatın" dedi. Beki, iktidarın, nefret saldırısını kullanarak CHP'yi Alevilerin gözünde şeytanlaştıramaya çalıştıklarını söyledi.

Beki, "CHP'yi Alevi düşmanı gösterme fırsatı sanıp bundan yararlanmaya kalkacağını vehmetmek, AK Parti'yi hafife almaktır. Asıl safdillik bu olur" ifadelerini kullandı.

Gazetecilere konuşan aile bireylerinden Bayram Şenal, “Polis, ‘Bu çocuk işi’ falandır dedi. Bizim yolumuz ve suyumuz yok, biz bunun için belediyeye gitmiştik. Bize başkan yardımcısı çıktı 'Size yol ve su vermiyorum' dedi ve oğlumla benim üzerine güvenlikler yürüdü ve darp ettiler. Belediyeyle tartışmamızdan sonra bu olay oldu. Şüphelendiğimiz o ama tabi ki 'o yaptı' gibi bir şey diyemeyiz” şeklinde konuşmuştu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanı Soylu ile İzmir Valiliği'nden yaşanan bu nefret söylemine sert bir dille kınama gelmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. 

Beki'nin, "İktidarın Alevi hassasiyeti yanıltıcı mı?" başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın.