Politika
04 Şub 2023 17:17 Son Güncelleme: 04 Şub 2023 17:32

Erdoğan'ın 'çakalım' sözü İnce'yi kızdırdı: "Seviyesizleşiyorsun, çirkinleşiyorsun Erdoğan!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın kalabalığa seslenirken yaptığı konuşma Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından eleştirildi. Erdoğan'ın "Bunlara öyle bir çakalım ki" sözlerine tepki gösteren İnce, "Gitmene 99 gün kaldı, bunu biliyorsun. Her gün daha da seviyesizleşiyorsun, her gün daha da çirkinleşiyorsun Erdoğan!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın kalabalığa seslenirken yaptığı konuşma Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından eleştirildi. Erdoğan'ın "Bunlara öyle bir çakalım ki" sözlerine tepki gösteren İnce, "Gitmene 99 gün kaldı, bunu biliyorsun. Her gün daha da seviyesizleşiyorsun, her gün daha da çirkinleşiyorsun Erdoğan!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da konuştu. 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın kullandığı ifadelere hem sosyal medyada hem de siyasiler tarafından tepki geldi.

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı: "Hep söylediğimiz gibi bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Yahu bay bay Kemal hangi yüzle kalkıp da utanmadan Menderes'e ait olan "Yeter söz milletindir" ifadesine çöküyor. Ne yüzsüzsün ya. Bunu bir de partisinin binasına asıyor. Bay Kemal, rahmetliden sonra slogan bize aittir. Bunlarda yüz yok ki. 14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar. Ülkemize kazandırdığımız eser, hizmetlerin en yakın şahidi sizlersiniz."

İNCE: 99 GÜN KALDI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Erdoğan'ın bu ifadelerine tepki gösterdi. Erdoğan'ın daha önce kullandığı 'sürtük' kelimesine de göndermede bulunan Muharrem İnce şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına önce "sürtük" dedi. Şimdi ise "bunlara öyle bir çakalım ki..." diyor. Gitmene 99 gün kaldı, bunu biliyorsun. Her gün daha da seviyesizleşiyorsun, her gün daha da çirkinleşiyorsun Erdoğan!"

Erdoğan'ın Aydın'daki sözlerine Twitter üzerinden de tepkiler geldi.