Gündem
05 Şub 2020 15:30 Son Güncelleme: 05 Şub 2020 15:32

Erdoğan'ın başdanışmanı da çığ altında kaldı

Van Bahçesaray'daki ikinci çığ faciasında çok sayıda insan çığ altında kalanlar. Çığ altında kalanlar arasında olduğu belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Gülşen Orhan'ın kurtarıldığı açıklandı.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketinin ardından kötü haberlere gelmeye devam ediyor. İlk olarak çığ altında kalanları kurtarmak için gerçekleştirilen çalışmalarda ikinci kez çığ düştü. Bu kez yaklaşık 300 kişinin çalıştığı arama kurtarma çalışmalarında 50 kişi çığ altında kaldı.

Çığ altında kalanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Gülşen Orhan'ın da bulunduğu belirtildi. Orhan'ın yapılan ilk müdahalede kurtarıldığı ve hastanede tedavi altına alındığı açıklandı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla görüştüğü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Bahçesaray'daki çığ düşmesi ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. Minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Çığın düştüğü bölgede arama kurtarma çalışmaları dün geceden beri devam ediyordu. Vali Bilmez, “2 kişinin daha çığ altında olabileceğini değerlendiriyoruz” demişti.