Gündem
25 Mayıs 2014 14:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

Erdoğan'ın Alman basınına sert eleştirileri Wall Street Journal'de yankı buldu!

Wall Street Journal gazetesi, Erdoğan'ın medyaya yönelik 'sert' eleştirilerine dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln'deki konuşmasını okuyucularına aktaran yabancı medya organlarından Wall Street Journal gazetesi, Erdoğan'ın medyaya yönelik "sert" eleştirilerine dikkat çekti.

Wall Street Journal, "Türkiye'nin Başbakanı Almanya'da medyaya saldırdı" ifadesini kullanan gazete, "Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü Batı Almanya'da 15 bin kadar destekçisi önünde yaptığı konuşmada Alman medyayı azarlayarak iki ülke arasında bir artan gerilim haftasını taçlandırdı" sözleriyle start verdiği haberinde Erdoğan'ın Alman gazetecilerinin, Soma maden felaketinin gerçek dışı bir tabloyu yansıttıklarını söyleyerek "uzlaşmaz bir ton"la konuştuğunu öne sürüyor.

Erdoğan'ın ziyareti sırasında Köln'de polisin Türk muhalefet güçlerinden aşırı sağ gruplara kadar farklı gruba gösteri izninin verilmesi üzerine "alarm"da olduğunu da anlatıldığı haberde Alman polisinin gösterilere katılanların sayısını 40 bin civarında olarak verdiği belirtiliyor. Gazete şöyle diyor: "Erdoğan'ın ziyareti, Almanya ile Türkiye arasındaki artan gerilimleri gözlerin önüne serdi.

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck dahil, üst düzey Alman politikacıları son dönemde Sayın Erdoğan'ın liderliğindeki otoriter bir kayma olarak gördüklerini eleştirdiler. Ziyareti ayrıca, Alman medyasının, hükümetinin 13 Mayıs'taki maden faciasını izleyen protestoları sert biçimde bastırmasını ağır biçimde eleştirdiği bir sırada gerçekleşti."