Medya
18 Ağu 2021 07:47 Son Güncelleme: 18 Ağu 2021 07:52

Erdoğan’ın Afganistan planı ortaya çıktı! ‘Vazgeçilmez olmak için...’

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afganistan planını kaleme aldı.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afganistan planını kaleme aldı. “Erdoğan, Afganistan’da gelişen son süreci kendi lehine çevirmeye çalışıyor” diyen Yarkadaş, “Taliban’la yaptıracağı görüşmeler üzerinden hem Batı ve ABD ile hem de bölgeyle ilişkisini güçlendirmeyi tasarlıyor” ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

“AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da gelişen son süreci kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Erdoğan, Taliban’la yaptıracağı görüşmeler üzerinden hem Batı ve ABD ile hem de bölgeyle ilişkisini güçlendirmeyi tasarlıyor.

KRİZ VAR AMA…

Afganistan’dan Batı’ya doğru yaşanması beklenen göçün, Batı’da yaratacağı travmayı bilen Erdoğan, bunu fırsata çevirmek istiyor. Erdoğan, yeni süreçte Taliban ile diplomatik bir ilişki kurabildiği takdirde, AB ve ABD’nin kendisine daha çok ihtiyaç duyacağını düşünüyor. Bunun sonucunda da AB ve ABD’nin kendisinden vazgeçemeyeceğini hesaplıyor. Kısacası; Erdoğan Afganistan krizini bir fırsat olarak kullanmak ve “Batı’nın vazgeçemediği alternatifsiz lider” olmak istiyor.”

Yazının tamamı için tıklayın!