Gündem
06 Mar 2014 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

'Erdoğan'ı Hitler'e benzeten' tweet'e beraat

Yurt Gazetesi İzmir Muhabiri Ahmet Çınar geçen yıl Haziran ayındaki Gezi direnişi sırasında paylaştığı 3 tweet nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti.

Davaya bakan hakim, Ahmet Çınar’a isnat edilen suçla ilgili “siyasi eleştiri sınırları içinde kaldığı ve suç unsuru içermediği” gerekçesiyle beraat kararı verdi. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nca açılan davanın tek mağduru Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı.
Bugün İzmir 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger, Alaattin Yüksel, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Özgür Özel, CHP Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atila,  CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş ve çok sayıda gazeteci katıldı.

SERTEL: ÖRNEK KARAR
Duruşma sonunda açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, mahkemenin örnek bir karara imza attığını belirterek, şunları söyledi:
“Şunu söyleyeyim demek ki Türkiye'de yargıçlar hala var ve hala mahkemelerimizden beraat kararları çıkabiliyor. Bu önemli bir durum ama Türkiye'de bir gerçek var ki iktidar bizim arkadaşlarımızın, gazetecilerin, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında söylediklerini yargıya taşırken, onları haksız, hukuksuz 5-6 yıldır cezaevinde hücrelerde tutarken, öte yandan yolsuzluk, hırsızlık iddialarını, kendi hukuksuzluklarını bir takım hukuka uygun olmayan yöntemlerle gizlemek istiyor. Aslında burada yalnızca Ahmet Çınar beraat etmemiştir. Türkiye’de özgürlüğü savunanlar, basın ve ifade özgürlüğünü savunanlar beraat etmiştir.
Sayın Avukatlara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten önemle altı çizilecek bir savunma yaptılar, basın ve ifade özgürlüğünü ve basını savundular. Yargıya içtihat kararı olabilecek bir karar çıkmıştır. Bu karar ve duruşmanın Türkiye'de bütün hakim ve savcılara örnek olmasını diliyorum. Savcılar, mahkemeler bu tür davalarla meşgul olmamalıdır. Asıl görülmesi gereken davalara, yolsuzluklara, hukuksuzluklara yönlenmelidir. Meslektaşımız Ahmet Çınar’a bir kez daha geçmiş olsun diyorum."