Gündem
31 Eki 2023 19:21 Son Güncelleme: 31 Eki 2023 19:49

Erdoğan'dan öğrencilere kredi ve burs müjdesi! Kabine toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kredi burs miktarlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından Beştepe'de bugün toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı az önce sona erdi. 2 saat 30 dakika süren kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları kamuoyu ile paylaşmak için kameralar karşısına geçti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Türkiye her alanda güçlü olmak kendini geliştirmek zorundadır. Mevcut vatan topraklarını bile bize çok göreceklerini iyi biliyoruz. Kimseye düşmanlık beslemeden ordumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin katettiği mesafeyi somut rakamlarla ortaya koyduk. Bu rakamlar kimin Cumhuriyete sahip çıktığını gösterdi. 100'üncü yıl etkinlikleri kutlamalar için bir referans teşkil edecek inanıyorum. Cumhuriyet kutlamalarıyla ilgili yalan yanlış bilgiler yayarak milletin sırtında boza pişirenlere en güzel dersi verdik. Cumhuriyet'i salonlara ve balolara hapsedenlere nasıl kutlanması gerektiğini gösterdik.

Pazar günkü tablo Gazi'nin de vasiyetini yansıtmıştır. Mustafa Kemal, beni övme sözlerini bırakınız, gelecek için neler yapacağız onu söyleyin demiş. Gazi'nin emanetine sahip çıkmak ülke çizmekle olur, onlar 85 milyona hizmetkarlık yapanlardır. Türkiye'yi ayağına vurulan prangalardan biz kurtardık. Gardırop Atatürkçüleri, bizi daima 2. sınıf demokrasiye hapsetmiştir. Gazi'ye en çok bu tipler zarar vermiştir.

Yıllarca bu ülkeyi ikinci sınıf kazanımları mahkum ettiler. Rahmetli Menderes'ten merhum Özal'a kadar Türkiye sevdasıyla çalışanlara hayatı zindan eden bunlardır. Her 10 yılda bir milli iradeye kast edenler bunlardır. Anadolu insanlarını makarnacı, yobaz, göbeğini kaşıyan adam diye aşağılayan üniversitede kızlarımızı ağlatan kadınlarımızın hakkın gasbeden, darbe çığırtkanlığı yapan, depremzedelere oy tercihlerinden dolayı hakaret eden yine bunlardır. Bunların kim olduklarını gayet iyi biliyoruz. Cumhuriyet kutlamalarına bile nefret söylemi bulaştıran bu güruha izin vermeyeceğiz.

Demokrasiden ve milli iradenin rehberliğinden sızmadık, siyasi ikballeri uğruna milleti kutuplaştıranlardan değil toplumu kucaklaştıranlardan olduk. Farklılıkları tehdit olarak görmeden herkesi aynı hedef etrafında topladık. Türkiye'ye tarihin en büyük kazanımlarını verdik. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olması için çaba verdik. Yapamadıklarımız şüphesiz olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti 100'üncü yaşını kutlarken daha önce hiç olmadığı kadar güçlüdür, itibgarlıdır. Onca saldırıya rağmen bu hayali gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşıyoruz.

Türkiye Yüzyılını kalkınmanın ve barışın yüzyılı yapacağımıza inanıyorum. 100'üncü yılımızı Gazze'de kardeşlerimizin katliama uğradığı bir dönemde karşıladık. AB Ve ABD'nin koşulsuz desteğini alan İsrail dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor. Gazzeli kardeşlerimize hediyemiz olan Dostluk Hastanesi de hedef alındı. Kanser hastaları ilaca erişim imkanlarını yitirdi. Savaşta bile hastanelere dokunulmaz. Örgütler ile devletler arasındaki en büyük fark budur. Sadece bu saldırı bile İsrail'in hiçbir insani değer tanımadığını ispata yeterdir. 8 bin 500 Filistinliyi şehit etti. 21 binden fazla Filistinli kardeşimiz yaralandı. Binden fazla cenaze enkaz altında. Yerinden edilen sayısı 1 milyonu aştı.

Açlık ve susuzluğun yanında ağır bombardımanla kıyıma uğruyor. ABD ve AB de buna destek veriyor. Daha fazla kan dökerek, çocuk öldürerek kilise, cami, pazar yeri vurarak güvenliğin sağlanamayacağın ifade ediyoruz. Örgüt gibi davranan İsrail bir an evvel durdurulmalı. Gazzeli masumların hakkını her platformda savunacağız. Çatışmaların sona erdirilmesi için çalışmalar yaptık.

Yeni bir güvenlik mekanizması için adım atılmalı. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Savaşı diplomatik yollarla sona erdirmeye çalışırken Gazzeli kardeşlerimize de sahip çıkmaya devam ediyoruz. Aralarında doktorların ve basın mensuplarının da olduğu 54 görevlinin bölgeye intikalini sağladık. 213 ton yardım oldu. Daha fazla yardım tırının Refah Kapısı'ndan girişe izin verildikçe biz de yardımlarımızı artıracağız. Uluslararası toplum bunun için İsrail'e baskı yapmalıdır. Batı dünyası Gazze'deki insanlık sınavında bir kez daha sınıfta kaldı. 2,3 milyon mazlum hayatta kalma mücadelesi veriyor, 25 gündür insanlığa ait ne varsa tok ediliyor. AB bırakın kınamayı, ateşkes çağrısı bile yapamıyor. BM eleştirel tek bir cümle kuramıyor. Hep bir ağızdan İsrail'in zulmüne kılıf uydurmaya çalışıyor. İsrail'in katliamlarına ses çıkarmayan tatlı us hak savunucularından dünyaya da insanlığa da hiçbir fayda gelmez.

Uluslararası alanlarda etki sahibi olan bir ülke olmanın yol ekonomiden geçer. Bunun için çalışmaya devam ediyoruz. 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı planı yayımlandı. 2024-2028 yıllarını kapsayan kalkınma planı Meclis görüşmeleri sonrası yürürlüğe girecek. Birileri parti içi kavgalarla, pazarlıklarla günlerini geçirirken biz 30 yıl sonrasını düşünüyoruz. Hedefimiz milli gelirde 7,7 trilyon dolar gelire ulaşmaktır.

Verdiğimiz sözleri ekonomi pahasına tutmaya devam ediyoruz. Örgün eğitimdeki gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteği ve internet sözümüzü yerine getirdik. Yüksek Öğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarı 45 liracıktı. Biz 27 kat artışla lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3700 liraya çıkardık. Kredi almış öğrencilerimizin geri ödemelerinde sadece anapara ödemesini temin ettik. 3,3 milyon öğrencimizin toplam 27 milyar liralık borcunu sildik.