Gündem
03 Nis 2016 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Erdoğan'dan Obama'nın 'basın özgürlüğü' eleştirisine sitem!

Washington'da Türk gazetecilere konuşan Erdoğan, Obama'nın basın özgürlüğü konusundaki eleştirisine yanıt verdi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın, kendisine yönelik 'ifade özgürlüğü' ve 'demokrasi' eleştirisine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Washington'da Türk gazetecilere konuşan Erdoğan, konunun Beyaz Saray'da görüşmede gündeme gelmediğini belirtti. "Ertesi gün gıyabımda yaptığı açıklamayı duyunca üzüldüm" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer GüvenlikZirvesi nedeniyle yaptığı ziyaretin son gününde Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği rezidansında kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Obama'nın basın toplantısındaki Türkiye'ye ilişkin sözlerinin sorulması üzerine Erdoğan, ABD Başkanı'na sitem etti.

"Bana o türden bir şey söylenmiş değil" diyen Cumhurbaşkanı, "Kaldı ki bizler daha önceki telefon görüşmelerimizde, basın üzerinden konuşmak yerine karşılıklı konuşmanın daha faydalı olacağını da konuşmuştuk" diye de ekledi.

Erdoğan, Türkiye'de basın özgürlüğünün baskı altına alındığı eleştirisi için de "Türkiye'deki bazı gazetelerde, Cumhurbaşkanı için 'katil, hırsız' biçiminde manşetler atılıyor. Başlıklarda tehditler savruluyor. Bu hakaretleri yapan gazeteler ve dergiler, halen yayın hayatına devam ediyor. Türkiye'de iddia ettikleri türden bir diktatörlük olsa, o tür yayınlar nasıl yapılabilir?" ifadelerini kullandı.