Gündem
07 Eki 2022 14:35 Son Güncelleme: 07 Eki 2022 14:42

Erdoğan'dan Miçotakis ile gerilim iddialarına yanıt: Protokol kaidelerini bilmeyen biri

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazının ardından yaptığı açıklamada Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e yüklendi. Erdoğan "Protokol kaideleri bilmeyen bir adam" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonla gerçekleştirdiği görüşmesiyle ilgili konuştu. Erdoğan, “Kendisi bizim bu arabuluculuğumuza özellikle teşekkür etti ve 'Bu başarılı arabuluculuk sebebiyle tebrik ediyorum’ dedi” ifadelerini kullandı.

"ASYA PLATFORMUNA PUTİN’İN GELME DURUMU..."

“Etraflıca bir görüşme yapabilirsek iyi olur” diyen Erdoğan, “Önümüzde bir de Asya platformu ile bir buluşma söz konusu. Eğer oraya Sayın Putin’in gelme durumu olursa o zaman orada buluşmak suretiyle etraflıca gerek ikili gerek Rusya Ukrayna konularını etraflıca görüşme fırsatımız oluyor dedik. Orada bir mutabakatımız oldu. Ama telefon ama dediğim gibi Asya platformunda inşallah bir araya gelme durumumuz oldu” sözlerini kaydetti.

MİÇOTAKİS İLE TARTIŞTIKLARI İDDİASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Erdoğan ayrıca Prag’daki akşam yemeğinde Miçotakis ile tartıştıkları iddiasına da yanıt verdi. Erdoğan, “Bende böyle bir yüz görüyor musun? Bir defa protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Kendisinin orada konuşması, programda olmamasına rağmen ben ana konuşmacılardan bir tanesiydim, konuşmamı yaptım, masama geçtim, o da kimden nasıl izin aldı bilmiyorum oradan çıktı bana cevap yetiştirmeye kalktı. Onun cevabına ben cevap mı vereyim. Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı böyle bir seviyeye düşer mi? Sadece onun orada birkaç kelamını dinleyerek onunla yetindim. Doğru düzgün kimse de alkışlamadı” sözlerini kaydetti.

F-16 AÇIKLAMASI: AMERİKA EĞER İHTİYACIMIZI GİDERMEZSE...

Öte yanan Erdoğan F-16 konusunda da, "Amerika eğer ihtiyacımızı gidermezse dünyada bu ihtiyacımızı giderecek çok ülke var" dedi.