Gündem
19 Ara 2022 16:24 Son Güncelleme: 19 Ara 2022 17:18

Erdoğan’dan LGBT açıklaması: Açık konuşacağım…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir tarikat liderinin, 6 yaşındaki kızını evlendirmesiyle ilgili olarak "Bir hadise üzerinden milletimizin inancına saldıranlar çıkardıkları gürültüyle geride vahim tabloyu gizlemeye çalışmaktadır" dedi. Erdoğan konuşmasının devamında LGBT karşıtı sert ifadeler kullandı.

Kadın Emeği Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiranur Vakfı Başkanı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi, 29 yaşındaki müridi ve halefi Kadir İstekli’ye eş olarak vermesiyle ilgili olarak, “Bir hadise üzerinden milletimizin inancına saldıranlar çıkardıkları gürültüyle geride vahim tabloyu gizlemeye çalışmaktadır” dedi ve şöyle devam etti:

“NE İNSANİ NE DE İSLAMİDİR”

– Biz hiçbir zaman kız evladımızın, fiziki olgunluğa erişmeden evlendirilmesini tasvip etmiyoruz. Zaten kendi aile hayatımızda da bunun örneği yok. Zaten çocuk istismarı asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Çocuk istismarı ne insani ne de İslamidir.

“BİZİM KİTABIMIZDA YOK”

– Ne kız çocuklarımızın istismarına izin vereceğiz ne de kin ve nefretle milletimizin rencide edilmesine göz yumacağız

– Ülkemizde kadınların, gençlerin, çocukların sorunlarıyla ilgilenenlerin asıl üzerinde durmaları gereken ve çözüm aramaları gereken mesele evlatlarımızı topyekun tehdit eden sapkın akımlardır.

– Ne demek istediğimizi anlıyorsunuz değil mi? Açık konuşacağım. LGBT denilen olay bizim kitabımızda yok.

“DAHA MÜTEYAKKIZ ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEĞİZ”

– CHP’nin kitabında var mı? Var. Yavru muhalefetin kitabında var mı? Var. Onlarla beraber yürüyorlar mı? Yürüyorlar. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok.

– Önümüzdeki dönem bakanlıklarımızla, sivil toplum ekiplerimizle bu büyük tehlikeye karşı daha müteyakkız şekilde mücadele edeceğiz.