Politika
21 Şub 2023 15:58 Son Güncelleme: 21 Şub 2023 17:39

Erdoğan'dan 'Kızılay nerede?' diyen Kılıçdaroğlu'na: Be ahlaksız, be namussuz, be adi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem bölgesine ziyaretlerini sürdürüyor. Osmaniye'de açıklamalarda bulunan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Kızılay nerede' sözlerine çok sert ifadeler ile yüklendi, "Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Kızılay 2.5 milyon insana her gün sıcak yemek dağıtıyor." dedi. Erdoğan, depremzedelerden 1 yıl müsaade istedi, "Evlerinizi 1 yılda tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, "Kentsel dönüşüm denilen olay olmazsa olmazdır. Onun bedellerini ödüyoruz. Ben diyorum ki vatandaşlarıma ne olur bize yeni yeni bedeller ödetmeyin. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde konuştu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Eskiden Kızılay’ın çadırlarını görürdük her yerde, depremden hemen sonra binlerce çadır görürdük. Kızılay’ı çökerttiler, AFAD’ı çökerttiler" sözlerine isim vermeden sert tepki göstererek, "Çıkmış bir tanesi, 'Kızılay nerede, ne çadırını ne yemeğini görmedik' diyor. Be ahlâksız, be adi, be namussuz; günde 2,5 milyon insana bu Kızılay yemek ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir yutulur değildir" ifadesini kullandı. 

Depremzedelerin evlerinin bir yıl sonra teslim edilmeye başlanacağı vaadini yineleyen Erdoğan, "Devlet ile millet arasında fitne sokmaya çalışanlara prim vermeyin. Depremi bahane ederek açıkça Türkiye düşmanlığı yapanlara kulak asmayın. Yasımıza, acımıza, toprak altında yatan canlarımıza hürmeti olmayan fırsatçıların sizi karamsarlığa sürüklemesine müsaade etmeyin" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Dün Hatay merkezli 6,4 ve 5,8 şiddetli depreme biz de Kahramanmaraş'ta yakalandık. 6 Şubat'tan bu yana ardı ardına yaşanan depremler nedeniyle yüreğimize düşen ateşi anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken, yaralılarımızın sayısı 15 bini aştı. Osmaniye'de bin vatandaşımız defnedilirken, 2 bin 606 vatandaşımız da yaralandı. Bilim insanları 6 Şubat'ta maruz kaldığımız deprem felaketini karada meydana gelen en büyük deprem olarak tespit etti. Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ı tekrar ziyaret ettik. Sadece ülkemizin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii felaketlerinden biri ile karşı karşıyayız. Devlet ve millet olarak yaralarımızı sarmaya, yeniden hayata tutunmaya çalışıyoruz. Tüm imkanlarımızı şehirlerimiz için seferber etmiş durumdayız.

Muhalefet devlet yok diyor. Bunların gözü kör, kulağı sağır, kalpleri mühürlü. Devlet ilk andan itibaren vatandaşın imdadına koştu.

Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Kızılay nerede diyor? Be ahlaksız, be namussuz, be adi! 2.5 milyon insana bu Kızılay sıcak yemeğini ulaştırıyor. Vicdansız. Bu yenilir yutulur bir şey değil."