Politika
08 Tem 2021 15:17 Son Güncelleme: 08 Tem 2021 15:33

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "uçak" yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iktidar geldiklerinde 13 uçağı satacağını açıklamasına yanıt veren Erdoğan, "Uçakları satınca devleti yönetmiş mi oluyorsun. Dünyayı dolaşacaksın. Neyle? Tarifeli uçaklarla mı?" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ
Kılıçdaroğlu'nun "Seçilince 13 uçağı satacağım" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Bu çalışmayla birlikte biz istikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz. İşte neler söylediğini görüyorsunuz. Gelince uçakları satacakmış. Senden öncekiler de bunları söyledi. Devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden haberin yok. Uçakları satınca devleti yönetmiş mi oluyorsun. Dünyayı dolaşacaksın. Neyle? Tarifeli uçaklarla mı? Otobüslerle beraber seyahat edersin. Ondan sonra da muasır medeniyetler seviyesine çıkarsın. Sen bu kafayla daha çok gidersin. Millet ittifakının diğer üyeleri de bunlardan farklı değil zaten. Aynı. Bunlardan bir şey olmaz." diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Samsun'da Atakum İlçe binası önündeki yaklaşık 4 bin kişiye konuşma yapan Kılıçdaroğlu, seçimlerde kazanırsa "Ben maliyeciyim. Tam 27.5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, tasarruf nasıl yapılır, israf nasıl önlenir bunların hepsini biliyorum. 13 tane uçak mı var? Satacağım onları. Lüks arabalar mı var? Satacağım onları. Bir kişi 3 yerden değil 5 yerden değil 11 yerden aylık alıyorsa bitireceğim bunların tamamını" ifadelerine yer vermişti.