Gündem
20 Mayıs 2022 14:31 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2022 15:17

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya'ya PKK tepkisi: Terör örgütüne silah desteği veriyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili olarak "Terör örgütlerine silah desteği veriyorlar. Telefon diplomasisine devam edeceğiz ama açık ve net söylüyoruz bu terör örgütlerinin belgeleri bizde olduğuna göre bunun mağduru da biz olduğumuza göre, kimse kusura bakmasın NATO'ya üye olmalarına evet demeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD ve Avrupa'ya terör örgütü PKK üzerinden yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili olarak "Kimse kusura bakmasın NATO'ya üye olmalarına evet demeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"Her şeyden önce terörle mücadele sathi bir kavram değildir. Kuşatıcılığı çok geniştir. AB PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyorlar niye YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmiyorsunuz. YPG, PKK'nın doğurduğu farklı bir terör örgütüdür. Avrupa Birliği'nde olduğu gibi dünyada da hatta ABD bile bunlara görüşme noktasında birçok fırsat tanıyor. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde gösteri yapıyorlar mı, yapıyorlar. Oralarda bunlar terör estiriyor. Bu ülkelerin yöneticileri güvence veriyor. Kendilerine defahatle anlattık. İkili görüşmelerde de ifade ettik. Belgeler sunduk. Tüm bu video kayıtlarını kendilerine gönderdik.

"GEREĞİ NEYSE YAPACAĞIZ"
Ne yazık ki Batı bunları hala gizliyor örtüyor. Verin bu teröristleri dediğimizde bunları bize ne yazık ki vermiyorlar. Bunları en iyi bilen takip eden olduğumuz için gereği neyse onu yapacağız.

"NATO'YA ÜYE OLMALARINA EVET DEMEYECEĞİZ"
Bugün Hollanda Başbakanı ile geniş bir görüşme yaptık. İngiltere'nin de görüşme talebi var. NATO Genel Sekreteri ile de görüşeceğiz. Terör örgütlerine silah desteği veriyorlar. Telefon diplomasisine devam edeceğiz ama açık ve net söylüyoruz bu terör örgütlerinin belgeleri bizde olduğuna göre bunun mağduru da biz olduğumuza göre, kimse kusura bakmasın NATO'ya üye olmalarına evet demeyeceğiz."