Gündem
23 Eyl 2014 10:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Erdoğan'dan Gülen tweet'ine yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söylediği iddia edilen "Obama Gülen'i iade edin talebimi geri çevirdi" sözlerini yalanladı. Erdoğan, Gülen için kırmızı bülten çıkarılabileceğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 69. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları için New York'ta.

Temasları kapsamında, Dış İlişkiler Konseyi adlı düşünce kuruluşunda konuşan Erdoğan, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a konuşma yaptığı kuruluşun başkanının, "Erdoğan, 'Obama Fethullah Gülen'i iade edin talebimi geri çevirdi' dedi." şeklindeki tweet'i soruldu.

Erdoğan, "Ben öyle bir şey söylemedim" diyerek tweet'i yalanladı.

Edinilen bilgiye göre, basına kapalı yaptığı konuşmada Erdoğan, ABD Başkanı Obama'ya sitemlerini aktardı.

Erdoğan, "Ben kendisine durumu anlattım, beklediğimö tarzda yanıt alabilmilş değilşim" ifadesini kukllandı.

Türkiye2nin suçluların iadesi konusunda ABD'ye kolaylık gösterildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, aynı kolaylığı ABD'nin göstermediğini ifade etti.

'KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILABİLİR'
"Biz madem model ortağız, siz isteyince biz suçluları iade ediyoruz. Ben kendilerine bunu anlattım. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden birsinden bahsediyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Bu kişi suçluysa o zaman bu kişiyi sınır dışı edin. Ya da suçsuz olduğunu iddia ediyorsanız bize verin. Ben bunu Obama'ya bu şekilde izah ettim."

Erdoğan, önümüzdeki günlerde Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılabileceğini de ifade etti.

'BİRAZ DA AVRUPA YAPSIN'
IŞİD ile mücadele konusuna yönelik soruları da yanıtlayan Erdoğan, "Türkiye terörle mücadele eden bir ülke hangi terör grubu olursa olsun üzerine düşeni yapıyor. Biraz da Avrupa üzerine düşeni yapsın. Bölgedeki hiçbir terör örgütüne sıcak bakmamız mümkün değil" diye konuştu.

'KÖPEĞİMİZİ KAYBETTİK, ONUN İÇİN ÜZGÜNÜM'
Türk rehinelerin kurtarıldığı operasyona da değinen Erdoğan, kimsenin burnunun bile kanamadığını söyledi ve espirili bir dille "Kabiliyetli bir köpeğimiz vardı, onu kaybettiğimiz için üzgünüm" ifadelerini kullandı.