Gündem
26 Tem 2019 13:51 Son Güncelleme: 26 Tem 2019 13:57

Erdoğan'dan Gül, Babacan ve Davutoğlu'na: "İhanetin bedelini ağır öderler"

Erdoğan'ın hedefinde yeni parti kurma çalışmaları yapan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu da vardi. Erdoğan bu isimlere ilişkin "ihanetin bedelini ağır öderler." dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. 

Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sert sözlerle yüklendi. Erdoğan'ın hedefinde ayrıca yeni parti kurma çalışmaları yapan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu da vardi. Erdoğan bu isimlere ilişkin "ihanetin bedelini ağır öderler." dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"AK Parti olarak bir önceki seçime göre kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler oldu. Hepsinin değerlendirmesini yaptık.

İnşallah dört yıl sonraki seçimlere kurulduğu günkü heyecanlıyla bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek daha da güçlendireceğiz.

İhtirasları, hırsları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak bir nesil siyasette yetiştirdik.

"KENDİ TEŞKİLATINA VEFA GÖSTERMEYEN..."

Hep birlikte inşa ettiğimiz bu parti önümüzdeki yarım asırda da milletimize hizmet edecektir. 

Kendi teşkilatına vefa göstermeyen milletine de vefa göstermez.

AK Parti Türkiye’nin partisidir, birikimi Türkiye birikimidir. Türkiye’yi demokrasiden ekonomiye kadar her alanda kendi ayakları üzerinde bir ülke haline getirmeye çalıştık.

"AK PARTİ SIRÇA KÖŞKLERDE SİYASET YAPAN HALKA TEPEDEN BAKAN SİYASETÇİLERİN YERİ DEĞİLDİR"

Hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez 2001’den bu yana kadar partimize gönül vermiş kardeşlerimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum. 

AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir.

Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır.

"KANDİL DİYE BİR MESELEMİZ KALMAYACAKTIR"

(Güvenli bölge görüşmeleri) Ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Suriye'nin kuzeyindeki tüm aklıselim sahibi Kürt Arap Türkmen kardeşlerime sesleniyorum gelin PYD denen örgütü bir an önce tasfiye edelim. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır. F-35 ile ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika'da pilotlara teslim ettiler ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Sayın Obama döneminde bize verilmesi gerekenleri alamadık.

'AMERİKA'NIN KONGRESİNE SESLENİYORUM''

Amerika'nın kongresine sesleniyorum Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimiz zaman siz vermediniz. Trump döneminde yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya ile her tür anlaşmamızı yaptık verdiler. Siz yine de verecekseniz sizden de Patriot alırız dedik hala vermediler. Kongre müsaade etmiyor diyorsunuz.

ABD'NİN F-35 KARARI

F-35 vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz. Eli bağlı duramayız. Türkiye'de Bay Kemal veya dirsek temasında olan adamları yok Türkiye'de AK Parti var Cumhur İttifakı var. Kıbrıs'ta biz garantör ülkeyiz. Yunanistan garantör ülke. AB gözlemci. Kapılarında adeta dilenci gibi beklettiler. İHA mı alacağız SİHA mı alacağız. Vermediler. Sayın Bush bir gün bana 'Sayın Başbakan size bu yapılanı kabul etmem dedi. Çağırdı o zaman Dışişleri Bakanı Powell'a dedi ki böyle olmaz 48 saat İHA'ları vereceksiniz. Ondan sonra böyle bir süreç başladı. Bu yeter mi?

''İSRAİL'İN YANINDA YER ALANIN KARŞISINDAYIZ''

İsrail'in Filistin'de pervasızca sürdürdüğü devlet terörüne karşı sessiz kalınmasını asla kabul etmiyoruz. İsrail'in yanında kimler yer alıyorsa herkes bilsin ki biz onların karşısındayız. Türkiye hala Avrupa'nın en güçlü en karlı dost adayıdır. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupalıların da aynı niyette olduğunu görelim.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: SANA MI SORUP DA ADIM ATACAĞIZ?

Bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş Merkez Bankası ile alakalı olarak itibarı sıfırdır diye açıklamada bulunuyor. Anlamak mümkün değil biz sana mı sorup da adım atacağız? Yeni yönetim sisteminden rahatsız. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam benmişim. Tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz. Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun aldığı kararı hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz.'

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ: SENİN O GÜVENDİĞİN TERÖRİSTLER SENİ KURTARAMAYACAK

Bay Kemal Türkiye Cumhuriyetinin emir alır hale geldiğini söylüyor. Nerede? Tek adam rejiminde. Türkiye Cumhuriyeti asla ve kata emir almamıştır. O sizin cibiliyetinizde var.  Biz bugüne kadar kimseden emir almadık.

Bunun önemli adımlarından birisi de S-400’dür, Doğu Akdeniz’dir. Emir alıyor muyuz almıyor muyuz göreceksin. Ama sen alırsın. Senin o güvendiğin teröristler seni kurtaramayacaktır. Onlarla el ele kol kola Ankara'dan İstanbul'a yürümen seni kurtarmayacaktır. Onları şimdi inlerinde vuruyoruz. Ama sen onlarla beraber yürüyor. Senin adamların onların tabutlarını taşıyadursun bize şerefli evlatlarımızın şerefli tabutlarına omuz veririz. Utanmadan emir alma noktasına geldi diyor. IMF’ye borcu biz mi yaptık? Siz yaptınız.

YENİ PARTİ ÇIKIŞI

İçimizden çıkıp da çok parti kuranlar oldu şimdi kimse adlarını hatırlamıyor. Kafanıza takmayın ihanetin bedelini ağır öderler."