Gündem
31 Mayıs 2014 15:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

Erdoğan'dan Gezi mesajı; Giderseniz polis gereğini yapar!

Sultangazi'de Gezi olaylarının yıldönümü hakkında konuşan Başbakan Erdoğan, Taksim'de toplanma çağrılarının olduğunu fakat polisin buna izin vermeyeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Sultangazi Belediyesi'nin hizmet binası açılışında yaptığı konuşmasına, 30 Mart'ta yapılan yerel seçim sonuçlarına değinerek başladı.

SEÇİM SONRASINDA DAHA DA GÜÇLENDİK
"Yüzde 58,5 gibi oy oranıyla Sultangazi'de bir rekor kırıldı. 30 Mart hizmet siyasetinin teyit edildiği tarihtir. Sizler yüzde 58.5 oy ile rekor kırdınız. Sizlere şükranlarımı ifade ediyorum. 30 Mart hizmet siyasetinin eser siyasetinin bir kez daha millet tarafından teyit edildiği tarihtir. Seçim sonrasında daha da güçlenmiş olarak hizmetimize devam ettik.

SANDIKLAR KAPANINCA DİĞER SEÇİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Bizim çalışmalarımıza baktığımızda muhalefet temel bir fark görürsünüz. Seçime bir kaç aya kala sahaya indiler. Peki biz ne yaptık? Bir önceki seçimin akşamında bir sonraki seçimin çalışmalarına başladık. Biz sandıklar kapandığı andan itibaren de çalışmaya başlayan bir partiyiz.

MUHALEFET EYLEMCİLERE PARA VERİYOR
Biz her meseleyi siyaset zemininde çözmenin gayretindeyken, muhalefet siyaseti bir kenara bırakıyor. Dünyanın neresinde ana muhalefet polisle çatışan eylemcilere para verir, terör örgütlerine açıktan destek verir. Eğer meselelerin sokaktan çözülmesini savunuyorsa neden o koltukta? Zaten yakında da gider, orada kalması mümkün değil.

TAKSİM'E GİDERSENİZ DEVLET GEREĞİNİ YAPAR
Bu akşam saat 19:00′da Taksim'e çağırıyorlar Geziciler. Tüm halkıma sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyin. Burada samimiyet yok. Burada Taksim'i anıtlaştırma noktasında atacağımız adımları engelleme yöntemleri vardır. Buraya gelme durumu içine girerseniz, gereği neyse A dan Z ye yapılacak. Geçen Gezi olaylarında olduğu gibi oralara giremeyeceksiniz. Devlet gereğini yapar. Ondan sonra "Şöyle oldu böyle oldu" yok