Gündem
12 Kas 2022 08:42 Son Güncelleme: 12 Kas 2022 08:43

Erdoğan’dan gece yarısı görevden alma ve atama kararları! Resmi Gazete’de yayımlandı…

Gece yarısı dikkat çeken görevden almalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'i görevden aldı. Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı'nda flaş görevden alma. İsrail'e de büyükelçi atandı…

Açıkladığı verilerle tartışmaların odağında bulunan Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) bu defa bir başkan yardımcısı görevden alındı. Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı'nda da görevden alma yaşandı. Görevden almalar ve atama kararları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı. Öte yandan İsrail'e de büyükelçi atandı.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararnamede “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2’nci maddesi gereğince görevden alınmıştır” denildi.

3 YILDA 5 BAŞKAN GÖRDÜ

TÜİK Başkanlığı koltuğunda 18 Nisan 2019 ile 22 Mayıs 2020 tarihleri arasında Yinal Yağan, 22 Mayıs 2020 ile 15 Şubat 2021 tarihleri arasında, Muhammed Cahit Şirin, 15 Şubat 2021 ile 2 Mart 2021 tarihleri arasında Ahmet Kürşad Dosdoğru, 2 Mart 2021 ile 29 Ocak 2022 tarihleri arasında Sait Erdal Dinçer görev almıştı.

Şu an kurumun başında, kurum dışından atanan Erhan Çetinkaya bulunuyor.

BİR GÖREVDEN ALMA DAHA

Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı'nda da görevden alma yaşandı. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya görevden alındı. Uzunkaya'nın yerine Muhittin Bilge atandı.

Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı'nda bir de atama yapıldı. Çalışma Genel Müdür Yardımcılığı'na İbrahim Akın getirildi.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne de Evren Altay atandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda açık bulunan Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü'ne Hakan Bayri getirildi.

İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATANDI

İsrail devleti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Şakir Özkan Torunlar atandı.

Diğer atama ve görevden almalar şu şekilde: