Gündem
21 Eyl 2019 14:00 Son Güncelleme: 21 Eyl 2019 14:15

Erdoğan'dan FOX TV muhabirine sert sözler: Kanalı yalan medya olmaktan çıkarın!

ABD ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tank palet fabrikasıyla ilgili bir soru yönelten FOX TV muhabirine çok sert sözlerle karşılık verdi.

TEKNOFEST ziyareti sonrası ABD yolculuğu için gittiği İstanbul Havalimanı'nda basın açıklamasında bulundu.

FOX TV muhabirinin tank palet fabrikasının satışıyla ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle ilgili sorduğu soruya yanıt veren Erdoğan, FOX TV'nin dürüst olmadığını dile getirerek sert açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konu hakkında şunları söyledi:

"MÜDDEİ İDDİASINI İSPATLAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR"
FOX TV'yi yalan medya olmaktan çıkarın. Bir defa dürüst olun. Kılıçdaroğlu hayatını yalan üzerine düzenlemiş olan bir siyasidir. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı buranın satın alma veya satma böyle bir şey olmadığını söylüyor. Hukukta bir kaide var önce bunu öğreneceksiniz. Müddei iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Kılıçdaroğlu önce Arifiye satılmış mıdır satılmamış mıdır bunu ortaya çıkarması lazım.

FOX TV'YE ÇOK SERT SÖZLER
Burası kiraya verilmiştir. Biz bir işi yaptığımızda ülkemiz bundan ne kazanır buna bakarak yaparız. Ne işçi ne de memur çıkarılmıştır. Fakat Bay Kemal hayatını bu tarz yalanlar üstüne kurduğu için bana ne getirir diye düşünüyor. Bu zat belediyelerden kimse çıkarılmayacak çıkarılırsa bunlar bana gelsin demedi mi? Bütün belediyelerde işçiler kapıya konuyor. Ne oldu? Bunlarla ilgili FOX bir haber yapıyor mu? FOX, işçi emekçi arkadaşlarımızın yanında duruyor mu? Önce yayın politikasını bir kez FOX'un değiştirmesi lazım. Partimin sözcüsü Kılıçdaroğlu'na gereken cevabı verdi. Ama hiç aynı yerde tökezleyip duruyor.

NE OLMUŞTU?
Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası, Katarlı grup ASFAT A.Ş.'ye 50 milyon dolar karşılığında 25 yıllığına devredildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği toplantı ve mitinglerde Tank Palet Fabrikasının devriyle ilgili olarak eleştirilerde bulundu.