Gündem
01 Ara 2021 14:24 Son Güncelleme: 01 Ara 2021 14:31

Erdoğan’dan flaş asgari ücret açıklaması! ‘Bugüne kadar olmuş olanın…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ilişkin olarak "Halkımızı ezdirmeyeceğiz, kısa zamanda açıklayacağız. Bugüne kadar olmuş olanın çok çok üzerinde bir artış olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt başta olmak üzere birçok alanda yapılan zamların gölgesinde bugün başlayan asgari ücret görüşmelerine değinen Erdoğan, "Halkımızı ezdirmeyeceğiz, kısa zamanda açıklayacağız. Bugüne kadar olmuş olanın çok çok üzerinde bir artış olacak" ifadesini kullandı.

Yeni rakamı en kısa sürede açıklayacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı, yüksek zammın istihdam kaybına yol açabileceği görüşüne tepki göstererek "Niye hep endişe üzerinden konuşuyorsunuz. Bu noktada toplumun yanlış yönlendirilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

3600 ek göstergeye ilişkin soruyu da yanıtlayan Erdoğan "Ama' ile fakat' ile konuşmaya gerek yok. O da olacak" ifadesini kullandı.

Erdoğan ayrıca, uzman ve pratisyen hekimlere 2 bin 500 ila 5 bin lira arasında zam geleceğini duyurdu.