Gündem
14 Nis 2017 11:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:37

Erdoğan'dan Deniz Yücel açıklaması: Ben olduğum sürece iade edilmeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in Almanya'ya iade edilmeyeceğini duyurdu.

TGRT'de perşembe akşamı katıldığı bir programda açıklamalar yapan Erdoğan, Yücel'in Almanya'ya iade edilmesine de değindi, "Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla" dedi.

Erdoğan, Almanya'nın Türk hükümetinin talep ettiği Türk vatandaşlarını iade etmediğini ifade ederek, "Onlar ne tür muamele yaparlarsa aynı muameleyi bizden görecekler. Onlardan herhangi birisi bizim elimize düşerse, aynı muameleyi görürler" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ayrıca, "Dedim ki 'Sayın Merkel, önce çıksın yargılansın. Herhangi bir şey yoksa bizim mahkemelerimiz, sizin mahkemelerinizden daha adildir. Bir şey diyemedi o gün. Daha sonra geldi mahkemeye çıktı ve mahkeme tutukladı. Şu anda içerde" dedi.

Erdoğan, gazeteci Deniz Yücel'in PKK ile bağlantısı olduğu iddialarına yönelik de bir kez daha “Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist" yanıtını tekrarladı.

Gazeteci Deniz Yücel, ifade vermek üzere kendi isteğiyle gittiği savcılık sorgusunda 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştı. Yaklaşık iki hafta gözaltında tutulan Yücel 27 Şubat'ta Türkiye'de yaptığı haberlerinde "terör propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Deniz Yücel, geçen çarşamba günü cezaevinde kız arkadaşı Dilek Mayatürk ile evlenmişti.