Gündem
09 Kas 2016 16:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

Erdoğan'dan Can Dündar'a çok sert sözler: Sağa sola hırlayan, terörist yardakçısı!

Can Dündar'ı sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi ülkesinde sağa, sola hırlayan terörist yardakçıları Avrupa'daki saraylarda süklüm püklüm ağırlanmaktan gurur duyuyorlar." dedi.

MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasına Batı'dan gelen tepkileri ve firari eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'la görüşmesini eleştirdi.

"SAĞA SOLA HIRLAYAN O TERÖRİST YARDAKÇILARI..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yiyecek ekmek bulamadıkları için kapılarına gelenlere bir lokmayı çok görenlerin, terörist yardakçılarını saraylarında ağırlamasının başka izahı yoktur. Kendi ülkesinde sağa, sola hırlayan o terörist yardakçıları da Avrupa'daki saraylarda süklüm püklüm ağırlanmaktan gurur duyuyorlar herhalde." dedi.

"NAZİ SİZSİNİZ!"

Erdoğan'ın gündeminde Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un açıklamaları da vardı. Asselborn, Türkiye'deki son gelişmeler nedeniyle Ankara'yı ekonomik yaptırımlarla tehdit etmiş, Gülen örgütüne yönelik soruşturmalarda gözaltına alınan ya da tutuklananlar üzerinden yaşananları "Nazi dönemi"ne benzetmişti.

Erdoğan bununla ilgili, "Utanmadan, ellerine bulaşmış kana aldırmadan bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Nazi sizsiniz. Nazi zihniyeti Doğu'da değil, Batı'da ortaya çıkmış ve felâketlere yol açmış bir zihniyettir. İnsanların toplu şekilde katledilme fikirlerinin kaynağı Doğu değil, Batı'dır. Solingen'de yakılarak katledilen bizim vatandaşlarımızın hesabını veremeyenler, bize dil uzatamaz." dedi.



AB'YE REST: NİHAİ KARARINIZI VERİN!

Erdoğan ayrıca, "Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar; 'Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakereleri gözden geçirilmelidir.' diyorlar. Geç kaldınız ya, bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirmekle kalmayın nihai kararınızı verin." diye konuştu.