Gündem
27 Eyl 2021 19:50 Son Güncelleme: 27 Eyl 2021 21:31

Erdoğan'dan 'Barınamıyoruz' eylemlerine tepki! "Bunlar Gezi Parkı’nın başka versiyonu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kritik Kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan, 'Barınamıyoruz' eylemlerine sert tepki gösterdi.

 Türkiye'nin merakla beklediği Kabine toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Geçtiğimiz hafta BM 76. kurul toplantısına istişare etmek üzere New York'a gittik. Yaptığımız görüşmelerde ülkemizin temel yaklaşımını tüm dünyaya paylaşma fırsatı bulduk. BM'yi eksiklerine rağmen insanlığın sorunlarını çözecek en önemli kurumlardan biri olarak görüyoruz.

 Paris İklim Anlaşması ile 2053’e kadar uzanan bir perspektifte orta ve uzun vadeli hedef haline getiriyoruz. Birileri sırf bunun altında bizim hükümetimizin, Cumhur İttifakı'nın imzası var diye yapılan işi değersiz hale getirme, önemsizleştirmeye, hatta tam tersini göstermeye çalışsa da gerçekten tarihi bir karar aldık. Türkiye iklim değişikliği konusunda tarihi bir adım atıyor. Önümüzdeki ay Paris Anlaşması'nı onaylama kararı aldık. Sıfır emisyon hedefiyle hazırlanacak eylem planlarını hayata geçireceğiz.

 Her konuda olduğu gibi iklim konusunda da bizim safımız yine mazlumların, mağdurların yanında yer almak olacaktır.

 Türkiye ekonomisi salgın şartlarını geride bırakarak hızla yol alıyor. Yıllık ihracat tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. İstihdamımız sürekli artıyor.

 Uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitimin yerini alamadığını gördük. 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim alınan önlemlerle başarılı bir şekilde devam ediyor.

 "DÜNYADA YURT KONUSUNDA EN FAZLA SAYIYA SAHİBİZ"

Bugünden itibaren pek çok üniversitemiz eğitim öğretim faaliyetlerini başlattı. İnşallah önümüzdeki hafta külliyemizde ortak bir akademik yıl açılış töreni gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları konusunda 2 yılın birikimine bağlı yoğun talep ortaya çıktı. Türkiye dünyanın en fazla sayıda kamu yükseköğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir.

 "BUNLAR GÜYA SÖZDE ÖĞRENCİ"

Bunu altını çizerek özellikle vurgulamak istiyorum, son zamanlarda bazı park, bahçe buralardaki bankların üzerinde yatanlar şunu açık ve net söylüyorum, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre güya sözde öğrenci. Bunlar aynen Gezi parkı olayı neyse bunun bir başka versiyonudur.

 Hükümete geldiğimizde ülkemizde 190 olan yurt sayısını 774'e, 182 bin olan yatak kapasitesini 719 bine biz çıkardık. Ayrıca özel yurtlarımızın 300 binin üzerindeki kapasitesi de öğrencilerimizin hizmetindedir. Ülkemiz 1 milyonu aşkın yurt kapasitesiyle bu konuda açık ara birincidir. Bugün 81 ilimizin tamamında güzelim yurt binalarımız öğrencilerimizin hizmetindedir.

 Bu yurt başvuruları kurum tarihinin en yüksek rakamı olan 624 bine yükselmiştir. Yangın ve sel afetlerinin yaşandığı bölgelerden gelen belirlenen şartları taşıyan öğrencilere öncelik verilmiş ve kredileri de bursa dönüştürülmüştür. Biz şu anda 1,5 milyon yaklaşık öğrencimize burs ve kredi veriyoruz. Bay Kemal, bunlardan haberin var mı? Ev veya pansiyonlarda tercih eden öğrencilerimiz de bulunmakta.

 Zaten kaydı olanlarla birlikte yurt kapasitelerinin tamamına yakını öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Kapasiteyi attırtmaya yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. 110 binin üzerinde yeni yatağı öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.

 Eskiden CHP'nin dönemlerinde 30-40 kişilik koğuş tipi yerlerden oluşan ranza tipi yataklarda yatan, biz oralardan geldik, böyle yurtlarımız vardı. Şimdi ise 3-4 kişilik bazalı, banyolu, çalışma masalı, dolaplı, internetli, otel standartlarında odalara dönüştü.