Ekonomi
13 Haz 2022 16:28 Son Güncelleme: 13 Haz 2022 16:53

Erdoğan'dan asgari ücrete zam sinyali!

Asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

Asgari ücret zammına ilişkin konuşan Erdoğan, "Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz. Herkesin hesabını, planını buna göre yapmasını özellikle tavsiye ediyorum. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız" dedi.

FAİZ AÇIKLAMASI

Erdoğan, "Ülkesini yüksek faizle yoldurmayacak, ihracatla ilerleyecek, cari fazlayla ilerleyecek bir yola ihtiyacı vardır. Kendi sorunlarını çözmek için kullanmadıkları yol ve yöntemleri bize dayatanların yol ve yöntemleri tezgahına tekrar düşemeyiz, düşmeyeceğiz. Türkiye Ekonomi programını kararlılıkla uygulayacağız. Bu konuda her gün yeni adım atıyoruz'' ifadelerini kullandı.

"TL'YE YÖNELTMEK İÇİN ÇEŞİTLİ ALTERNATİFLER SUNUYORUZ"

Erdoğan, "İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını TL'ye yöneltmek için çeşitli alternatifler sunuyoruz" diye konuştu.