Gündem
20 Haz 2019 11:55 Son Güncelleme: 20 Haz 2019 12:00

Erdoğan'dan Akit haber müdürüne telefon: Alçak saldırıyı asla sindiremeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’da görevli generallere ettiği hakaretle tepki çeken ve geçtiğimiz günlerde bir grubun saldırısına uğrayan Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun diledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazına giderken saldırıya uğrayan Akit Yayın Kurulu Üyesi ve ve Haber Müdürü Murat Alan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan'ın telefonda, "Bir gazeteciye yönelik böylesine alçakça bir saldırıyı asla kabul edemeyiz, sindiremeyiz" dediği öğrenildi.

TSK’de görevli generallere yönelik hakaretleri ile tepki çeken Alan’a saldıran 4 kişi tutuklanmıştı. Şüpheliler ifadelerinde, Ankara'da oturduklarını ve olaydan bir gün önce İstanbul'a geldiklerini söylemişti. Saldırının planlı olmadığını iddia eden şüpheliler, yoldan geçerken Alan'ı gördüklerini, çıkan tartışma sonucu darp eylemini gerçekleştirdiklerini öne sürmüştü.

Cumhuriyet'te yer alan bir haberde saldırıyı gerçekleştirenlerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi ve Bahçeli'nin kullandığı araçla fotoğrafları yer almıştı. Cumhuriyet haberinde, "Saldırganlar ülkücü mü?" sorusunu da gündeme getirmişti. 

Akit, Erdoğan'ın yaptığı aramayı bugünkü (20 Haziran 2019) nüshasında haberleştirdi. Akit'in haberinde şu ifadeler yer aldı:

6 yaşındaki evladı ile birlikte Cuma namazını kılmaya giderken evinin önünde pusuya yatan caniler tarafından saldırıya uğrayan Yeni Akit Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi ve Haber Müdürü Murat Alan’a anlamlı bir destek daha geldi. İnfiale neden olan menfur saldırıya ilişkin Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Murat Alan ile görüşerek bilgi aldı. Erdoğan, Gaziosmanpaşa’da Cuma namazına giderken küçücük yavrusunun gözü önünde darp edilen Alan ve Akit ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘Saldırının failleri tek tek hesap verecekler’
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ve karanlık odanın hedef göstermesi sonucu 6 yaşındaki oğluyla Cuma namazına giderken saldırıya uğrayan Yayın Kurulu Üyemiz ve Haber Müdürümüz Murat Alan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Gaziosmanpaşa Savcılığının yürüttüğü soruşturmada tutuklanan 4 çete mensubunun bıçak ve beyzbol sopalı saldırısına uğrayan Alan ile görüşen Başkan Erdoğan, “Bir gazeteciye yönelik böylesine alçakça bir saldırıyı asla kabul edemeyiz, sindiremeyiz” dedi. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından konunun ciddiyetle takip edildiğini belirten Erdoğan, “Özgür basını susturmaya yönelik girişilen bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının failleri yargı karşısında tek tek hesap verecekler. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

Emniyet müdürlüğü azmettiricileri arıyor
İstanbul Emniyet Müdürlüğünün saldırının perde arkasındaki azmettiricilerine ulaşmak için yoğun bir özveriyle çalıştığına dikkat çeken Erdoğan, Alan’a yönelik alçak saldırıya şahit olan minik yavruya da psikolojik destek vermek istediklerini vurguladı. Murat Alan ise Başkan Erdoğan’ın konunun üstünde hassasiyetle durduğunu söyledi. Kendisi ile görüşerek hadiseyle ilgili bilgi aldığını dile getiren Alan, “Başkanımız, ‘Türkiye’yi artık kimse o karanlık günlere götüremez’ dedi. Sağolsun, varolsun!” ifadelerini kullandı.