Polemik & Kulis
18 Mar 2022 08:24 Son Güncelleme: 18 Mar 2022 08:24

Erdoğan’dan AK Partili vekillere bürokrasi talimatı! ‘Gerekirse siz de…’

Erdoğan’ın, bürokrasiden şikâyetçi olan AK Partili milletvekillerine, “Biz engelleri yıka yıka geldik, gerekirse siz de yıkacaksınız” dediği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart’ta partisinin 50 milletvekiliyle kahvaltıda buluştu. 20 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin milletvekilleri, toplantıda Erdoğan’a “bürokrasiden” yakındı.

Toplantıya katılan vekiller, “seçim bölgelerinde birtakım sorunların çözülmesi için adım atmak istediklerinde bürokrasiye takıldıklarını” anlattı. Ancak edinilen bilgiye göre bu esnada Erdoğan’ın telefonu çaldı ve görüşmek üzere dışarı çıktı.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, sonrasında Erdoğan milletvekillerine dönerek “Ne oldu, bürokrasiyle ilgili bir sorun mu var” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine de vekiller yeniden “il ve ilçelerde vali, kaymakam gibi, daha üst düzeyde de bakan ve bakan yardımcıları gibi bürokratlara ulaşmakta zorluk yaşadıklarını” bir kez daha anlattı. Erdoğan’ın milletvekillerine, “Biz bürokrasideki engelleri yıka yıka geldik. Gerekirse siz de yıkacaksınız” yanıtını verdiği kaydedildi.