Gündem
01 Kas 2018 16:52 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:57

Erdoğan'a hakaretten yargılanan oyuncu Mehmet Aslan: Tweet'i ben atmadım, şoför attı!

Reina saldırısı sonrasında Twitter'dan yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan dava açılan oyuncu Mehmet Aslan hakim karşısına çıktı.

Reina saldırısı sonrasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı bir paylaşım nedeniyle hakkında " Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan dava açılan oyuncu Mehmet Aslan hakim karşısına çıktı. Aslan savunmasında, Bu tweetleri ben atmadım. Biz bir yere gittiğimizde orada bulunan şoföre veya asistana telefonumuzu veririz. Bu olağan bir şeydir. Ayrıca atılan tweet'te eleştireldir. Siyasi kişiler de eleştirilebilir" dedi.

"O TWEET'İ BEN ATMADIM, ŞOFÖRE VEYA ASİSTANA TELEFONUMU VERDİM"

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Mehmet Aslan katıldı. Hakimin hakkında Reina saldırısı sonrası atılan tweetler nedeniyle dava açıldığını hatırlatması üzerine sanık Mehmet Aslan, "Bu tweetleri ben atmadım. Savunmam değerlendirilmeden hakkımda dava açılmıştır. Ayrıca tweet'i atan kişi de kabul etmiştir. Benim attığıma dair delil yoktur. Biz bir yere gittiğimizde orada bulunan şoföre veya asistana telefonumuzu veririz. Bu olağan bir şeydir. Ayrıca atılan tweet'te eleştireldir. Siyasi kişiler de eleştirilebilir" dedi.

"O LAF TERÖRİSTLERE YÖNELİKTİR"

Hakimin, söz konusu paylaşımdaki küfürlü ifadeyi sorması üzerine sanık Aslan, "O laf teröristlere yöneliktir. Zaten çoğul kelime kullanılmıştır" diye cevap verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savunmasının alınmasının ardından duruşma ertelendi. Sanık Mehmet Aslan, ifadesinin ardından avukatıyla adliyeden ayrıldı.

MEHMET ASLAN KİMDİR?

1983 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Aslan 'Gazinocular Kralı' olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın oğludur. Çocukluk yıllarını Türkiye'de geçirmiş 10 yaşındayken babasının dünyasından uzak büyümesi için Paris'e gönderildi.

Lise bitene kadar Paris'te kalan Mehmet Aslan, ardından Boston Üniversitesi'nde okumaya başlamıştır. Aslan, 2002 yılında Boston Üniversitesi'nden Yeditepe Üniversitesi'ne geçiş yapmıştı.