Medya
13 Kas 2015 13:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

Erdoğan’a hakaret davaları Barlas'ı bile isyan ettirdi: Biraz nefes alsak...

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, en yakın seçimin dört yıl sonra yapılacağına dikkat çekerek herkesin sakinleşmek zorunda olduğunu savundu.

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla açılan davalara bir son verilmesini istedi.

‘Sakinleşmek zorundayız’

‘Artık biraz olsun nefes almanın zamanı gelmedi mi?’ başlıklı bugünkü yazısında, ‘sanal gerginlik’lerin geride bırakılacağı günlerin geleceğine dair inancını belirten Barlas, en yakın seçimin dört yıl sonra yapılacağına dikkat çekerek herkesin sakinleşmek zorunda olduğunu savundu.

‘Biraz nefes alsak hiç de fena olmazdı’

“Kurucusu olduğu partiyi aynı yıl iktidara getirmeyi başaran, her girdiği seçimden partisi birinci çıkan, 12 yıl Başbakanlık yaptıktan sonra halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı da olan bir siyasetçiye gereken özen, herhalde en akılsızlar ve aymazlar tarafından da sonunda gösterilecektir” diyen Barlas, şöyle devam etti:

“‘Hakaret’ ile ‘Eleştiri’ arasındaki farkı bilmeyen bu densizlere Ceza Yasası ile yaklaşmak, “Türkiye’de basın özgürlüğü tehlikede” diyenlere koz vermekten başka işe yaramaz… Zaman ve seçmenin aklı bunlara zaten gerekli cezayı veriyor. Yani artık biraz nefes alsak hiç de fena olmazdı…”