Gündem
28 Haz 2011 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:30

ERDOĞAN YEMİN TÖRENİ VE HATİP DİCLE İÇİN NELER DEDİ?

TBMM'de dün kayıt işlemlerini yaptıran Başbakan Erdoğan, BDP destekli bağımsızlar ve CHP'nin yemin törenini boykot iddialarını yanıtladı.

TBMM’de dün kayıt işlemlerini yaptıran Başbakan Erdoğan, BDP destekli bağımsızlar ve CHP’nin yemin törenini boykot iddialarını  yanıtladı. Erdoğan, “Bir toplantı mı sözkonusu Meclis’te” sorusuna, “Yoo.. Milli Güvenlik Kurulu toplantısından çıktık. Şu anda Resmi Konut’ta çalışmalar yapacağız. Yarın (bugün) zaten biliyorsunuz yemin töreni var. Perşembe günü de 11.00’de grubumuzu toplayacağız” dedi. “CHP’nin de boykot edebileceği konuşuluyor. Sizin bir mesajınız olacak mı Meclis’e ve ana muhalefete” sorusunu da Erdoğan, şöyle yanıtladı:
“Şu anda halkımız parlamento çalışmalarına katılmak üzere buraya gönderdi. Biz de her şeyin parlamento içinde hallolacağı inancıyla yeminlerimizi yapacağız. Ondan sonra parlamentoda milletimizin bize verdiği görevi yerine getireceğiz. Yasama organı olarak ne gerekiyorsa burada onu yapmanın gayreti içinde olacağız. Millet bizden boykot istemiyor. Millet bizden git orada benim haklarımı savun diyor, benim problemlerimi, sorunlarımı çöz diyor. Onun için de bizim ilk, en önemli hedefimiz bu dönemde inşallah yeni bir anayasayı yapma teşebbüsünde bulunmaktır. Meydanlarda hep birlikte bunun sözünü verdik. Hep birlikte bunun sözünü verenler gelirler parlamentoda otururuz, konuşuruz. Nerede bir sıkıntı var, nerede bir sorun varsa bunları çözmenin gayreti içinde oluruz.”


‘Mahkûmiyet kararı ortada’
Erdoğan, gerek Hatip Dicle’nin gerekse Silivri’deki milletvekillerinin sorununun çözülmesi için bir öneriniz var mı” sorusu üzerine de şöyle konuştu: “Arkadaşlar bu konunun hepsi yargı içinde yürüyor. Yani Dicle ile ilgili karar çok açık ve herşeyiyle ortada zaten. Bu konuda ta mart ayına dayanan bir süreç var. Mahkumiyet kararı ortada. Mahkumiyet kararı olanların durumu bellidir. Tutuklu olanlar ile ilgili süreç bellidir. Aslında gerek siyasi partiler gerekse burada bağımsız vekil olanlar ne olacağını bile bile bu adımları attılar. Bu tür sıkıntıların olabileceğini bilerek bu adımları attılar, başka aday adayı mı bulamadılar? Başka aday mı bulamadılar da niçin bu tür sıkıntıların olabileceğini bildikleri insanları aday yaptılar?
Bu soruları niye sormuyorsunuz. Bir de bu soruları sorun, hiç aday mı yoktu? Sıkıntı buradan geliyor. Demek ki yani buralarda yasaları zorlamak, yasaları zorlamak suretiyle ülkede yeni yeni gerilime zemin hazırlamaktı. Taa bu işler konuşulduğu zaman bizler de düşüncelerimizi, kanaatlerimizi söyledik. Yanlış adım atıyorsunuz, bunların hepsini söyledik. Ama ne yazık ki bunların hiçbirisi yer bulmadı ve bugüne gelindi. Şu anda da yargının kararı neyse herhalde buna herkes saygı duyacak.”