Gündem
20 Eyl 2023 07:12 Son Güncelleme: 20 Eyl 2023 07:12

Erdoğan ve Netanyahu, New York’ta görüştü! Ortak çalışma mesajı…

İsrail Başbakanı Netanyahu ile New York'ta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin İsrail'le enerji, teknoloji ve siber güvenlikte ortak çalışmalar yapabileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Netanyahu görüşmesinde, uluslararası ve bölgesel meseleler,  iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ile İsrail-Filistin ihtilafıyla ilgili son gelişmeler ele alındı.

Türkiye’nin İsrail ile enerji, teknoloji, inovasyon, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarında ortak çalışmalar yapabileceğini söyleyen Erdoğan, barışın egemen olduğu bir dünya için hep birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Erdoğan ise X hesabından yaptığı paylaşımda, "BM 78’inci Genel Kurul temaslarımız kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştirdik. İstişarelerimiz ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olsun" dedi.