Gündem
11 Mar 2015 09:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Erdoğan ve Fidan arasındaki kırgınlık devam ediyor mu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Erdoğan'ın Hakan Fidan'ın aday adaylığına ilişkin yaptığı açıklama hatırlatılarak "Kırgınlık devam ediyor mu?" sorusuna yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, NTV canlı yayınında Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığından çekilmesi ve MİT'e dönmesine giden süreci değerlendirdi.

Fidan'ın MİT Müsteşarlığı görevine getirilmesinde siyasi ve hukuki bir engel olmadığını kaydeden Şentop, "Zaten işin hukuki boyutunda bir sıkıntı yok. 14. maddeyi bir engel olarak görmüyoruz. TSK'dan ayrılması bildiğim kadarıyla istifa değil emeklilik. Bu nedenle iki kez kamu görevinden ayrılmış olması gibi bir durum da yok" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklamalarına da değinen Şentop, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına istinaden söylüyorum. Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Önemli olan kamu görevinde olan kişilerin siyasi görüşüne göre işlem yapıp yapmamasıdır. Bir siyasi görüşünün olması kamu görevi için mani değil.

Burada önemli olan bu siyasi görüşünün uygulamada yaptığı il ve işlemlere yansıtılıp yansıtılmaması meselesidir. Bunun denetlenmesi kamudaki işleyiş olarak yapılıyor. Kamuda siyasi görüşünü gizleyip de işlem yapanlardan korkmak lazım esasen."

Şentop'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hakan Fidan'ın aday adaylığıyla ilgili yaptığı "MİT'te kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki kırgınım" sözleri hatırlatılarak "Kırgınlık kaldı mı?" sorusu da soruldu.

Kararın mutabakatla alındığını hatırlatan Şentop, "İlişkilerde bir sorun yaşanmayacaktır. Karar mutabakatla alınmış bir karar. Değerlendirme ve istişareler neticesinde varılan ortak bir kanaat var ortada. Mutabakatla gerçekleştiğine göre kırgınlık kalmamış olması lazım" değerlendirmesini yaptı.