Politika
11 Eyl 2021 11:09 Son Güncelleme: 11 Eyl 2021 11:12

Erdoğan son anda hatırladı yarıda kesti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş’taki toplantısında iki defa Rabia işaretini tamamlamadı. Erdoğan’ın Mısır ile iyi giden ilişkiler yüzünden Rabia yapmaktan kaçındığı yorumları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta AKP Genişletilmiş İl Danışma Toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasında bir detay gözlerden kaçmadı. Tüm konuşmalarında Rabia işareti yapan ve “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan bu kez Rabia işaretini tamamlamadı.

Cumhurbaşkanı aynı konuşmasında “Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan” ifadelerini kullanırken yine Rabia işaretini tamamlamaktan kaçındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tutumu Mısır ile başlayan normalleşme süreci nedeniyle Rabia işareti yapmaktan kaçındığı yorumlarına neden oldu.

Erdoğan, dünkü toplantıda bu kez “Rabia’mızı yapalım” yerine “Yemini yapalım” diyerek kendisini dinleyenlere söylediklerini tekrar etme çağrısı yaptı.

Türkiye ve Mısır arasında, Müslüman Kardeşler mensubu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi iktidarına son veren 2013'teki askeri darbe ardından kesilen diplomatik ilişkilerin yeniden geliştirilmesi yönünde görüşmeler sürüyor. Bu sırada AKP ise, Mısır'la yeni döneme hazırlanıyor.