Politika
20 Mayıs 2023 12:48 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2023 13:07

Erdoğan "Sinan Oğan'a boyun eğmeyeceğim" dedi mi? İletişim Başkanlığı'ndan açıklama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN International'a verdiği röportajda "Sinan Oğan'a boyun eğmeyeceğim" dediğiyle ilgili iddiaları yalanladı.

CNN International sunucusu Becky Anderson'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sürecinden dış politikaya birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı medya organlarında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN International'a verdiği mülakatta, "Sinan Oğan'a boyun eğmeyeceğim" dediği iddiasını yalandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÖYLE BİR İFADE KULLANMAMIŞTIR"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'a verdiği mülakatta, 'Sinan Oğan'a boyun eğmeyeceğim' dedi. iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddiaya konu mülakatta böyle bir ifade kullanmamıştır.'' denildi.

 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İddiaya konu mülakat incelendiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, böyle bir ifade kullanmadığı tespit edilmiştir.

ERDOĞAN'IN VERDİĞİ CEVAP

CNN International'dan Becky Anderson'ın, "İlk turdaki adaylardan Sinan Oğan'ın ikinci turda kendisine destek verip vermemesinin ne kadar önemli olduğu ve destek durumunda karşılık olarak bir teklifte bulunup bulunmayacağı" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle yanıt vermiştir:

Ben bu tür pazarlıkları hiç sevmem. Bugüne kadar da hiç bu tür pazarlıklara girmiş birisi değilim. Kaldı ki bu seçim bitmiş bir seçim. Bu seçimden sonra da artık bu işin kaderini belirleyecek olan halkımın bizzat kendisidir.

ERDOĞAN'IN CÜMLESİ GİBİ SERVİS EDİLDİ

 CNN için haberi hazırlayan Tamara Qiblawi ve Işıl Sariyüce, "Bu arada Erdoğan, CNN'e Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğini söyledi" şeklinde bir yorum cümlesi aktarmıştır. Bu yorum cümlesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiymiş gibi servis edilmektedir.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'a verdiği mülakatta, "Sinan Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğim" dedi." iddiası doğru değildir.

ERDOĞAN, SİNAN OĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ı kabul etmişti.