Gündem
18 Eki 2015 10:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Erdoğan şikayet etmişti! Karar Hürriyet muhabirini neden üzdü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayeti ile ilgili olarak Hürriyet Washington muhabiri Tolga Tanış hakkındaki karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Potus ve Beyefendi' kitabında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunduğu Hürriyet Washington muhabiri Tolga Tanış hakkında savcılık kararını verdi.

Savcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve damadı Berat Albayrak'ın şikayetlerinin ardından Tanış hakkında 'kovuşturmaya gerek yok' kararını verdi.

Dava açıldığında haberi 'Bazı belgelere ulaşmak için mahkemeye ihtiyacım vardı. Teşekkürler' diye duyuran Tolga Tanış, bu haberi bugünkü köşe yazısından şöyle duyurdu:

Değerli okyucular, 'Potus ve Beyefendi' kitabım için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkımda hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulunmuştu. Bende 'bazı belgelere ulaşmak için mahkemeye ihtiyacım vardı' diyerek kendisine bunun için teşekkür etmiştim. Savcı hem Erdoğan'ın hem de damadı Berat Albayrak'ın hakkımda yaptıkları şikayetler için kovuşturmaya yer olmadığı kararını vermiş. Karar kitapta ortaya koyduğum. özellikle karanlık petrol ticaretine yönelik bilgi ve belgelerin de doğruluğunu teyit ediyor ama.. Mahkeme olmayacağı için üzüldüm..

Tolga Tanış'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız