Politika
02 Mayıs 2023 16:53 Son Güncelleme: 02 Mayıs 2023 19:16

Erdoğan muhalefeti hedef aldı! "Selo'yu çıkarıp Öcalan'ın yerine getireceklermiş"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da miting düzenledi. Erdoğan'ın hedefinde rakibi Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen mitingde konuştu. 

Erdoğan vatandaşları selamladı ve şöyle devam etti:

"Biz sizleri çok seviyoruz. Sizlere olan aşkımız farklı. Bu yolda bizi hiç yalnız bırakmadınız. Bu şehri hep gönülden sevdik. Antalya'yı turizmi ile, tarımı ile, ticareti ile geliştirmek, zenginleştirmek için gece gündü çalıştık. Antalya da attığımız her adımda yanımızda yer aldı. Bir kez daha Antalya'nın desteğine talip olmak için bir aradayız. Bu şehir ayrımcılığın hiçbir çeşidine itibar etmez. Denizini, toprağını, dağını kendisi ve vatanı için berekete dönüştürür. Burada yeni bir hayata başlamak isteyen herkesi kucaklar. Aynı zamanda bu şehir, mesele ülkesinin bütünlüğü olduğunda kimsenin gözünün yaşına da bakmaz. Biz bunun için Antalya'yı ayrı bir seviyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da beraber inşa edeceğiz. Şu anda karşımda 100 bini aşkın Antalyalı var.

"KILIÇDAROĞLU'NU ADAY OLARAK KARŞIMIZA DİKEN BİR MEKANİZMA VAR"

Pazarlık kızıştığında ortaklardan biri kalkıp sonra yerine otururken HDP de bu cümbüşte yerini aldı. Baktılar 7 ortakla da bu iş olmayacak, iki büyükşehir belediye başkanını dahil edip ortak sayısını 9'a çıkardılar. Masada kendi için yer olduğunu gören PKK ve FETÖ durur mu, onlar da hemen seslerini yükselttiler. Oldu mu size 11 ortak. Daha DHKP-C'sini, Avrupa ve Amerika'daki tefecileri, simsarları, STK görünümlü istihbarat aygıtlarını saymıyorum bile. Aslında ağlanacak halimize gülüyoruz. Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza diken bir mekanizma var.

"SELO'YU ÖCALAN'IN YERİNE GETİRECEKLERMİŞ"

Antalya, 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı'nın inşası için 'bismillah' diyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Antalya tamam diyorsa bu iş tamamdır. Terörist Selo, Diyarbakır'da 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Bu Selo cezaevinde. Selo'yu çıkaracağız diyorlar. Ondan sonra da Selo'yu Öcalan'ın yerine getireceklermiş. Buradan şu anlaşılıyor. Bay bay Kemal demek ki, parlamentoda yaptığı görüşme işte buydu. Açıkla dedik kaç kere, açıklayamaz. Düzgün bir şey yok. Eğer gerçek siyasetçiysen çıkar açıklarsın ama açıklayamaz. Hayatı yalan. Hep fırıldaklarla dolaşıyor. 14 Mayıs'ta benim aziz milletim bu yalana, talana, dolana 'evet' demeyecek. 

"DİNİ OLMAYANLAR DESTEKLİYOR BAY BAY KEMAL'İ"

Kandil'de ne diyordu birisi... Bunların bayrağı var mı? Bunların ezanı var mı? Bunların dini var mı? Ne diyor? Bizim desteğimiz Kılıçdaroğlu'nadır. Dini olmayan, diyaneti olmayan, bayrağı olmayan, ezanı olmayan kimler destekliyor bay bay Kemal'i, bu teröristler. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bay bay Kemal, senin arkadaşın Kandil. 14 Mayıs'ta bu aziz millet sana sandıkları mezar edecek. Buna hazır mıyız? 

"ABD'DE RESTORANDA NELER ÇEVİRDİ, AÇIKLAYAMIYOR"

Bu zat yaptığımız her şeyi yıkacağını, kurumları kapatacağını söylüyor. Polisinden öğretmenine aklınıza ne geliyorsa hepsini tasfiye edeceğini söylüyor. Biz teslim olmayı değil, mücadele etmeyi seçtiğimiz için hedefteyiz. Bay bay Kemal, HDP ve PKK ne diyorsa kendisi de onu söylüyor. FETÖ ve gizli açık tetikçileri ne diyorsa Kılıçdaroğlu onu söylüyor. Amerika'da ve Avrupa'da kulağına ne üflenmişse onu söylüyor. Arada bir kendi söylediklerini de mizah niyetine izliyoruz. Bu zatın kendisini ciddiye almıyoruz. Bizim ilgilendiğimiz, bu zatın hangi hesabın temsilcisi olarak karşımıza dikildiğidir. Masa etrafında oturanlar ve çevresinde dönenlere bakınca hepsi ayan beyan ortaya çıkıyor. Hangi insan kendi milletine, devletine bu kadar büyük kin duyabilir. ABD'de bir benzin istasyonunda bir restorana giriyor. Orada neler çevirdi, o da belli değil. Açıklayamıyor. Pensilvanya'nın uzantıları ile orada sohbetini koyulaştırıyor. Hangi insan ekmeğini yediği, suyunu içtiği vatanına böylesine büyük nefret besleyebilir.

"İSTANBUL'U SEL GÖTÜRÜR, BODRUM'DAN ÇIKMAZLAR"

İnşallah 14 Mayıs'ta yine aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Antalya'dan da kendisine yakışanı bekliyoruz. Bu bay bay Kemal'in bir referansı var mı? Yani ben şunu yaptım diyebileceği bir eser var mı?

10 büyükşehir belediye başkanı var bir de onlara bakın. Şu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı veya başkanlığı Antalyamıza ne kazandırdı, bir sorun. İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla ne kazandırdı? Hiçbirisinde bir şey yok. Çünkü bunların derdi başka. İstanbul'u sel alır götürür, bay bay Kemal'in adamı Bodrum'da. Bodrum'dan çıkmazlar. Diğerleri de öyle. Antalya'ya, cumhuriyetimizin bir asırlık kazanımlarına sahip çıkmak yakışır mı? Antalya'ya milletimizi hayallerine kavuşturacak şahlanışın öncülüğünü yapmak yakışır mı? Cumhur İttifakı ile olmak, cumhurbaşkanlığında bu kardeşinin yanında yer almak yakışır mı? Öyleyse 14 Mayıs'ta Antalya'dan rekor bir destek bekliyoruz. Ben size inanıyorum.  

"BU ÜLKEYİ ALEVİ SÜNNİ DİYE AYRIMA TABİ TUTANLARA LANET OLSUN"

Bay bay Kemal ben Aleviyim diyor. Biz sana bunu sormadık ki? Bugüne kadar bunu söylemedin de niye bugün söylüyorsun? Demek ki oradan bir şey bekliyor. Bu ülkeyi Alevi Sünni diye ayrıma tabi tutanlara lanet olsun. "

"FAHİŞ KİRA ARTIŞLARINI ÇÖZECEĞİZ"

Bay bay Kemal, TOKİ'yi kapatacakmış. Neyi kapatıyorsun? Ben göreve gelmeden önce TOKİ'deki üretim sayısı 40 bin konuttu. Şimdi 1 milyon 300 bin konutu biz yaptık. 40 bin nire 1 milyon 300 bin nire? Bay bay Kemal, TOKİ'yi sana bu millet yedirtmez! Depremde TOKİ'nin neler yaptığını gördük değil mi? Antalya'da yangın ve sel felaketlerinde buradaki insanlarımızın yanında olduk. Evlerin yenisini yapıp verdik.Yeni konut projeleriyle, hukuki yaptırımlarla kiralarda yaşanan fahiş artışların yol açtığı sıkıntıyı yine biz çözeceğiz"