Gündem
07 Haz 2013 10:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

ERDOĞAN MEYDAN OKUDU! GAZETECİLER, SANATÇILAR KIŞKIRTTI, HESABINI SORACAĞIZ!

Kuzey Afrika gezisinden dönen Başbakan Erdoğan havalimanında onbinlerce partiliye hitap etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı'ndaki eyleme derhal son verilmesi çağrısında bulundu. Erdoğan, "Burası yolgeçen değil. Gazeteciyim, sanatçıyım, siyasetçiyim diyerek hukuksuzluğun, ayrımcılığın, kışkırtmanın alasını yaptılar. Demokratik gösteri hürriyeti özelliğini kaybederek artık vandallığa, tam anlamıyla hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kuzey Afrika gezisinden sabaha karşı saat 02:00 sıralarında döndü ve Atatürk Havalimanı'na getirilen AKP'nin seçim otobüsünün üzerinden kendisini karşılamaya gelen binlerce kişiye hitap etti. "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Polise vuran eller kırılsın", "Ya Allah Bismillah Alllahu ekber", Allahu ekber" sloganları ve tekbirleri arasında konuşan ve Gezi Parkı direnişini yapanlar ile destekleyenlere sert eleştirilerde bulunan Erdoğan olayları analiz edip değerlendirdiklerini vurguladı ve şöyle konuştu:

FAİZ LOBİSİNE YEDİRMEYECEĞİZ

"Biz hiçbir zaman gönüller yıkmanın değil, gönüller kırmanın tarafından değil, gönüller yapmanın tarafında olduk. Bizim kavgayla, çatışmayla, vandallıkla, vurup kırmayla, yakıp yıkmakla, kırıp dökmekle işimiz olmaz."
 
"Kardeşlerim; altını çiziyorum, faiz lobisine rağmen buralara geldik. Ve bu faiz lobisi, şu anda borsada sıkıntılara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu çok iyi bilmeleri lazım; bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında bizi bulacaktır."

15 AĞAÇ İÇİN YAPILDI DENİLEN GÖSTERİLER 3 CANA MAL OLDU
 
"Şimdi Gezi Parkı'nda sayısı 15'e bile varmayan ağaç için yapıldığı söylenen gösteriler, arkasında üç kayıp bıraktı. İki gencimiz hayatını kaybetti, bir başkomiserimiz şehit oldu.
 
Kardeşlerim bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse benim polisimin şehadeti de en az onlar kadar önemlidir. Bu polis kimin polisi? Bu ülkede can güvenliğimizi sağlamak için görev yapıyor. Yeri geliyor teröristin, yeri geliyor anarşistin, yeri geliyor vandalizmin karşısına dikiliyor.”
 "Bugünlere 'sabreden zafere ulaşır' diyerek geldik"

GAZETECİLER, SANATÇILAR KIŞKIRTTI
 
“Kardeşlerim gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek, siyasetçiyim diyerek  son derece sorumsuz bir şekilde hukuksuzluğun, ayrımcılığın, kışkırtmanın alasını yaptılar. Demokratik gösteri hürriyeti özelliğini kaybederek artık vandallığa, artık tam anlamıyla hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır.
 
Samimi hissiyatla yola çıkıp terör örgütlerinin aracı olan masum vatandaşlarımız bu kirli oyunu görüp uzak durmalıdırlar.
 
Benim masum vatandaşlarım bu gösterilerden kendilerini ayırmalıdırlar. Her ne yaparsak demokrasiyle, hukukla yapacağız. Bunun dışında ne olursa 76 milyon hep birlikte bunun karşısına dikileceğiz.”
 
AŞIRI GÜÇ KULLANAN VARSA GEREĞİ YAPILACAK

 "Polis görevini yerine getirdi, ancak aşırı güç kullanımının gereğinin yapılacak."