Gündem
07 Haz 2013 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

ERDOĞAN LİDERLİĞİ GÜL'E DEVRETMELİ! ECONOMIST'TEN ŞOK ANALİZ!

Economist Dergisi Erdoğan'ın liderliği Cumhurbaşkanı Gül'e devretmesi gerektiği iddiasında bulundu.

Economist dergisi, son sayısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kaftan giymiş, bir elinde tespih, diğer elinde gaz maskesi bulunan bir padişah gibi resmedildiği “Demokrat mı sultan mı?" başlıklı bir kapağı kullanırken Erdoğan’ın “liderliği Cumhurbaşkanı Gül’e devretmesi gerektiği” iddiasında bulundu.

İngiliz dergisi, BBC Türkçe tarafından yansıtılan geniş analizinde “Türkiye, Osmanlı sultanları gibi davranan orta sınıf demokratlara artık tahammül etmeyecek. Erdoğan iktidarda kalırsa, ülkesini artan bir biçimde yönetilemez halde bulabilir" görüşünü öne sürüyor.

Yazıda, Gezi Parkı protestolarında ortaya çıkan görüntülerin Kahire, Trablus ya da “acımasız bir diktatörlüğün başkentinde yaşanabilecek manzaralara benzediği” savunularak "Ama burası Tahrir değil, Avrupa’nın en büyük kenti, demokrat Türkiye’nin finans ve ticaret merkezi İstanbul’daki Taksim meydanı. Protestolar, Türkiye’nin Atatürk’ten sonraki en önemli lideri Erdoğan’a karşı artan huzursuzluğun işareti. Ayaklanma, orman yangını gibi ülkeye yayıldı" denildi