Politika
24 Mar 2021 10:57 Son Güncelleme: 24 Mar 2021 11:27

Erdoğan kongreden önce sayı vererek açıkladı! AK Parti'de büyük değişim

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisindeki büyük değişimi kongre öncesi açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongresi öncesi AK Parti'deki büyük değişimi açıkladı. Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda dışarıda bekleyen partililere yanında eşi Emine Erdoğan ile birlikte hitap etti. 

Erdoğan, "75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu'yla yola devam edeceğiz. Ayrıca yedek diye bir ifade var. O da 35 kişi. Onlar da yedek olarak kalmayacak. Onlar da beraber çalışacaklar. Asıl üyeler gibi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Birazdan 7. Olağan Büyük Kongremizi yapacağız. Son olarak üye kayıtlarını istediğimde üye kayıt 13 milyon 500 bine ulaştı. Bırakın Türkiye'yi dünyada böyle bir siyasi parti yok. Dünyada bir başkası yok. Türkiye'de zaten yok. Artık önümüzde 2023 var. 2023'e hazır mıyız? Bugün yapacağımız 50 kişilik bir Merkez Yönetim Kurulu değil şimdi 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu'yla yola devam edeceğiz. Ayrıca yedek diye bir ifade var. O da 35 kişi. Onlar da yedek olarak kalmayacak. Onlar da beraber çalışacaklar. Asıl üyeler gibi."

GENEL BAŞKAN VEKİLİ SAYISI 2'YE ÇIKACAK

Öte yandan kongre öncesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da bir açıklama yaptı. Hayati Yazıcı, kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi.